Joonas Huovinen uudella kalustolla rallin SM-kauteen – ”Monta askelta edellä entistä”

Joonas Huovinen lähtee Peugeotin kalustolla uuteen rallikauteen.

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden Joonas Huovinen lähtee tämän vuoden Rallin SM-sarjaan Peugeot 208 R2-autolla. Vierelle istahtaa jo usealta aiemmalta kaudelta tuttu kartanlukija, Joensuun Urheiluautoilijoiden Arto Romppanen. Kaksikko kilpailee viime kauden tapaan SM3-luokassa.

Vaiherikkaan viime kauden jälkeen Citroënin tilalle loppuvuodesta vaihtunut toinen ranskalainen on ensitesteistä lähtien sattunut hyvin kuljettajan käteen. Huovinen onkin ollut innoissaan uudesta kalustosta.

– Kyllähän se vielä enemmän kilpa-autolta tuntuu. Muun muassa ajo-ominaisuuksiltaan ja alustaltaan Peugeot on monta askelta edellä entistä. Yllättävän nopeasti auton kanssa on päästy sinuiksi, toki paljon vielä pitää ajaa, jotta sata prosenttinen luotto saadaan, mutta lähtökohdat ovat hyvät, Huovinen toteaa.

Tämän vuoden SM-sarjassa on edessä kuusi osakilpailua, joista kolme ajetaan talvella ja kolme kesällä. Kausi alkaa Rovaniemeltä, jossa ajetaan järjestyksessään 55. Arctic Lapland Rally tulevana viikonloppuna.

– Ensimmäinen kilpailu uudella autolla tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen. Rovaniemellä on paljon pisteitä ja kilometrejä tarjolla, joten maaliin pitäisi selvitä, jotta saadaan hyvä startti kauteen, Huovinen laskeskelee.

– Uskon, että ollaan paljon valmiimpia kuljettajina kauteen kuin vuosi sitten. Nuotitukseen on tullut selkeyttä ja varmuutta, joka helpottaa prosessia. Koko kauden mittapuulla jos aletaan miettiä, niin kyllä siellä viiden nipussa pitäisi kauden päätteeksi olla pisteissä, jos kaikki menee suunnitellusti, Huovinen ennakoi.

Pieniä ongelmia on myös mahtunut kauden alkuun.

– Harmaita hiuksia valmistautumiseen aiheutti kilpailua edeltävänä viikonloppuna oikuttelemaan alkanut uusi moottori. Tilalle laitettiin auton mukana tullut varamoottori, jolla lähdetään ainakin kauden avaukseen.

SM3-luokassa käydään jälleen kovaa vääntöä sijoituksia, onhan luokka täynnä nuoria kuljettajalupauksia, jotka tähtäävät ylempiin sarjoihin. Rovaniemellä SM3-luokassa on mukana 16 kuljettajaparia, kolmella eri automerkillä. Kilpailussa ajetaan kahden päivän aikana yhteensä 10 erikoiskoetta, joiden yhteismitta on reilu 200 kilometriä.

Jaa uutinen