Joko Solberg ratkaisi Ruotsin EM-rallin? Mikko Heikkilä kiinni podiumissa

Oliver Solberg johtaa Ruotsin EM-rallia 13,7 sekunnin turvin, kun ajamatta on enää neljä erikoiskoetta.
Mikko Heikkila
Mikko Heikkila. Kuva: @World / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Uuden-Seelannin Hayden Paddon on pistänyt tiukasti kampoihin ruotsalaiselle, mutta ei ole aivan pystynyt vastaamaan Solbergille, joka ajoi lauantain aamupäivän lenkin kaikille neljälle pätkälle pohja-ajan.

– Olen yllättynyt ajastani, sillä tuntui, että olin hidas varsinkin pätkän lopussa. Alku meni paremmin ja puskin todella kovaa. Oli hieno pätkä, Solberg summasi.

– Ei meillä ole nyt vastausta, miten pääsisimme Olivierin kyytiin. Auto ei toimi, kun pitoa ei ole. Sitä kautta ei ole myöskään luottamusta. Toivottavasti toisella lenkillä on enemmän pitoa. Paddon puolestaan tokaisi.

Kolmannella sijalla kisassa on Toyotalla ajava Mikko Heikkilä, joka on jäänyt kärjestä 26,4 sekuntia. Heikkilä saa kuitenkin olla tarkkana, sillä EM-sarjaa johtava Mathieu Franceschi on vain 5,7 sekunnin päässä suomalaisesta.

– Sanoin juuri kartturilleni, että en ole ollenkaan tyytyväinen. Olin alussa aivan liian varovainen. Menimme liian leveäksi monessa kohtaa ja piti jarrutella liikaa, Heikkilä manasi.

Viidennellä sijalla kisassa on norjalainen Frank Tore Larsen, jonka ero kärkeen on kuitenkin jo reilusti yli minuutin. Mads Östberg on maanmiehensä takana puolen sekunnin erolla. Kahdeksan kärkeen mahtuvat lisäksi Martins Sesks sekä Isak Reiersen.

Ruotsin EM-rallissa ajetaan vielä neljä erikoiskoetta huoltotauon jälkeen.

Ruotsin EM-rallin tilanne EK13/17:

SijaKuljettajaTalliAika
1. Oliver SolbergSkoda1.07.17,0
2.Hayden PaddonHyundai+13,7
3.Mikko HeikkiläToyota+26,4
4. Mathieu FranceschiSkoda+32,1
5.Frank Tore LarsenVW+1.11,0
6.Mads ÖstbergCitroen+1.11,5
7.Martins SesksToyota+1.12,4
8.Isak ReiersenSkoda+1.21,1
9.Miko MarczykSkoda+1.39,5
10.Andrea MabelliniSkoda+1.48,2
11.Eyvind BrynildsenVW+1.48,3
12.Jon ArmstrongFord+2.03,6

Lue myös nämä