Quantcast

Joko Kalle Rovanperä on mestariainesta? Latvala ja Ogier ottivat kantaa kuumaan kysymykseen

Rovanperä ja Ogier
Kreikan MM-rallissa oppipoika peittosi mestarin. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kalle Rovanperä osoitti Kreikassa viikonloppuna, että pian 21 vuotta täyttävä suomalaistähti on kypsynyt jo potentiaaliseksi mestarikandidaatiksi rallin MM-sarjassa seuraavilla kausilla. 

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala korosti, että Rovanperä on löytänyt vauhdin kaikille alustoille, joten menestystä on lupaa odottaa lisää lähitulevaisuudessa. Rovanperä ajoi helmikuussa Rovaniemen lumirallissa toiseksi, oli Virossa sekä Kreikassa soralla ykkönen ja nappasi myös kolmannen sijan asvaltilta elokuussa Belgiassa.

– Kun pystyy ajamaan kovaa lumella, soralla ja asvaltilla, silloin on kokonaisvaltainen rallikuski. Kallella on nyt tarvittava suorituskyky kaikilla alustoilla, Latvala tähdensi.

Onko Rovanperä jo mestariainesta Jari-Matti Latvala?

– Jos voittaa kaksi kisaa ensimmäisellä oikeasti täydellä kaudella WRC-auton ratissa, on kaikki elementit ainakin olemassa siihen, että voi tulla mestariksi. Kuten Sebastien (Ogier) kuitenkin tietää, mestaruuden voittaminen ei ole helppoa. Siihen vaaditaan myös hyvää onnea, Latvala sanoi.

– Mestaruuden voittamiseksi kaiken on loksahdettava paikoilleen. Kalle on nyt ottanut selvästi uuden stepin urallaan. Näemme varmasti lisää hienoja voittoja häneltä, mutta mennään askel askeleelta eteenpäin. Ei lyödä hänelle liikaa paineita.

Katso alapuolelta Kalle Rovanperän haastattelu Kreikan MM-rallin jälkeen. Juttu jatkuu videon jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,387464″ ap mute]

 

Vielä tällä kaudella Ogier ottanee jo kahdeksannen MM-tittelin, mutta ensi vuonna ranskalaistähti ajaa vain osittaisen sesongin MM-sarjassa. Silloin on mestarin paikka auki. Ogier muistuttaa, että Rovanperällä on vielä vuosia jäljellä tehdä urotekoja.

– Jo viime vuonna Kalle osoitti hienoa vauhtia ja potentiaalia. Hän kehittyy koko ajan ja on tänä vuonna ollut kilpailukykyinen monissa ralleissa. Hattu pois päästä hänelle. Oli vaikuttavaa katsoa hänen pätkäaikojaan täällä. Voitto oli enemmän kuin ansaittu, Ogier hehkutti.

– Tavallaan näissä kysymyksissä ei ole järkeä. Me kaikki tiedämme, että vaatii paljon, jotta voittaa mestaruuden ja ralleja. Kalle on osoittanut, että voi voittaa missä vaan. On mielenkiintoista seurata hänen uraansa tulevaisuudessa.

Rallin MM-sarja jatkuu lokakuun alussa Rovanperän kotirallilla Jyväskylässä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat