Joko Hyundain WRC-tallissa kiehuu? Thierry Neuville ei saa samanlaista mahdollisuutta kuin Tänak ja Lappi

Hyundain WRC-tallin belgialaiskuski Thierry Neuville hämmästeli tiiminsä toimintaa Puolan MM-rallin jälkeen.
Thierry Neuville
Thierry Neuville. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Neuville on ainoa tiimin kuljettaja, joka ei ilmeisesti pääse ajamaan testikisaa ennen parin viikon päästä koittavaa Latvian MM-rallia. Sen sijaan Ott Tänak kisaa tulevana viikonloppuna Viron EM-rallin yhteydessä, kun taas Esapekka Lappi hakee pitkän ajotauon jälkeen tuntumaa 12.-13. heinäkuuta Liettuassa.

Lue myös: Esapekka Lapilta iloinen uutinen – ”Mahtava tilaisuus”

– Yritän löytää jonkun ratkaisun, että saisin jotenkin lisää kilometrejä nopealla soralla. En tiedä, onko se mahdollista, mutta olisi se ainakin hyvä juttu, Neuville sanoi Rallit.fille.

Hyundai toi Puolassa autoonsa uuden moottorikartoituksen, mutta Neuvillen mukaan liian aikaisin.

– Olisi tärkeää päästä paremmin sinuiksi uusien kartoitusten kanssa. Olin ongelmissa viikonloppuna, mutta toki suurin osa johtui tien putsaamisesta ensimmäisenä autona.

– Toisaalta Latvia näyttää putsaamisen suhteen vieläkin kovemmalta kisalta. Avauspäivänä on viisi pätkää, jotka ajetaan vain kerran. Sen suhteen voi olla vaikea tehdä enempää. Kyllä meillä silti motivaatiota on ja tarkoitus on tehdä sama, mitä täällä.

Se on ainakin selvää, että Keski-Suomen sorateille Hyundain omalle testialueelle Neuville ei tule pääsemään ennen Latvian rallia.

– Viimeksi olen ajanut Suomessa lumella helmikuussa. Yksi testi piti perua ja toinen oli vain Andreakselle (Mikkelsen) ja Ottille. On kuitenkin selvää, että tarvitsen enemmän aikaa autossa nopealla soralla.

– En vielä tiedä ratkaisua tähän, mutta jotain olisi tärkeää keksiä.

Neuvillen tilanne vaikuttaa erikoiselta. Belgialainen johtaa MM-sarjaa ja jahtaa uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta, joten voisi olettaa, että tiimi tarjoaisi pitkäaikaiselle tähdelleen parhaat mahdolliset lähtökohdat tuleviin ralleihin.

Tiettävästi Tänakin ja Lapin testikisoista oli sovittu hyvissä ajoin. Näin nopealla aikataululla Neuvillelle tuskin löytyy testimahdollisuutta ennen Latvian MM-rallia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat