Quantcast

Joensuun SM-rallissa huima osallistujamäärä – mukana tähti rallin MM-sarjasta

Emil Lindholm
Emil Lindholm oli SM1-luokan ykkönen Itärallissa vuonna 2019. Kuva: Taneli Niinimäki
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Talvikauden kolmas ja viimeinen rallin SM-sarjan osakilpailu ajetaan 29. helmikuuta Joensuussa. Kilpailussa nähdään huikea määrä kuljettajapareja, sillä Itäralliin on ilmoittautunut 166 autokuntaa.

SM-sarjan kärkikuljettajat ovat mukana kaikissa luokissa. SM1-luokassa kolmantena oleva Eerik Pietarinen tosin jättää kilpailun väliin.

Paikallista väriä SM1-luokkaan tuo Joensuun Urheiluautoilijoiden rallicross-ässä Toomas Heikkinen, joka lähtee kilpailuun Printsportin Volkswagen Polo R5 -autolla. Vuoden 1981 rallin maailmanmestari Ari Vatanen ajaa puolestaan rallireitillä VIP-autolla.

Itärallissa nähdään myös MM-tason tähtikuljettaja. Irlantilainen Craig Breen osallistuu kilpailuun Hyundai i20 R5 -autolla. Breen on ajanut urallaan 62 MM-rallia ja viimeksi hän oli mukana viime viikonloppuna Ruotsin MM-rallissa, jossa hän ajoi seitsemänneksi Hyundain WRC-autolla. Joensuussa hän ajaa rengastestiä intialaiselle rengasvalmistajalle MRF:lle.

SM3-luokassa nähdään puolestaan vierailevana tähtenä rallicrossin kaksinkertainen Euroopan mestari ja MM-pronssimitalisti Reinis Nitiss, joka kilpailee etuvetoisella Ford Fiestalla. Nitiss oli mukana myös SM-sarjan edellisessä osakilpailussa Mikkelissä, missä hän joutui keskeyttämään.

Katso Itärallin osallistujalista kokonaisuudessaan täältä!

Itärallin järjestäjät ilmoittivat tällä viikolla, että kilpailun viimeinen erikoiskoe joudutaan perumaan sääolosuhteiden takia. Joensuun raviradalle kaavailtu yleisöerikoiskoe jää näin ollen ajamatta, ja palkintojenjakoseremonia järjestetään lähdön tapaan Joensuun torilla.

Muut erikoiskokeet pystytään viemään läpi alkuperäisen suunnitelman mukaan.

Kilpailussa ajetaan myös rallin Suomen juniorimestaruussarjan ja Suomi Cupin pisteistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat