Jesse Kallion kausi rallicrossin EM-sarjassa päättyi palkintojuhliin

Jesse Kallio. Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss

Rallicrossin EM-sarjan Super1600-luokan kauden kuudes ja samalla viimeinen osakilpailu ajettiin Esteringin radalla Saksan Buxtehudessa. Suomalaista Set Promotion -tiimiä edustava Jesse Kallio päätti tulokaskautensa eurooppalaisessa arvosarjassa kauden toiseen palkintosijoitukseensa.

Vaikka kilpailuviikonloppu Saksassa Jesse Kallion, 19, osalta käynnistyikin vaikeimmalla mahdollisella tavalla, niin siitä huolimatta kellokoskelainen päätti viikonlopun ja EM-tulokaskautensa hienoon kolmanteen sijaan.

– Kyllähän tämä tuntuu kaikin puolin todelliselta työvoitolta! Saatiin kuitenkin hankala alku viikonloppuun ja näytti jo huonolta, mutta onnistuttiin kuitenkin nousemaan, Kallio viittasi ensimmäisen alkuerän keskeytykseensä.

Finaaliin Kallio starttasi toisesta rivistä ja tällä kertaa ohitusyritys ensimmäisessä mutkassa ei onnistunut. Kallio putosi viidenneksi ja kaiken lisäksi auto kärsi vaurion osuman myötä.

– Lähdin koittamaan ulkokautta mihin se riittää. Siinä sitten jäätiin vähän. Etupäähän tuli vielä jotain osumaa ja ratti oli vinossa koko lähdön ajan. Siitä huolimatta pystyin kuitenkin tekemään hyviä kierrosaikoja. (Gergely) Marton jarrutti menoa edessä, mutta onneksi pääsin ohi.

– Aina se on hienoa olla ”podiumilla” ja nyt kun vielä kyseessä oli kauden viimeinen kilpailu. Täytyy kyllä olla tyytyväinen. Tuntuu tosi hyvältä, Kallio hehkutti.

Kalliolle tulokaskausi EM-sarjassa toi kuudesta osakilpailusta yhden osakilpailuvoiton, yhden kolmannen sijan, kolme finaalipaikkaa ja yhteensä viisi semifinaalipaikkaa. EM-loppupisteissä sijoitus oli kuudes.

Super1600-luokan Saksan finaalin tulokset:
1. Aydar Nuriev (RUS) Skoda 4.02,078
2. Rokas Baciuska (LTU) Audi 4.03,470
3. Jesse Kallio (FIN) Renault 4.06,256
4. Timur Shigabutdinov (RUS) Skoda 4.06,773
5. Josef Susta (CZE) Skoda 4.07,392
6. Gergely Marton (HUN) Skoda 4.11,690
Pistetilanne 6/6 osakilpailua
1. Rokas Baciuska (LTU) 142
2. Aydar Nuriev (RUS) 138
3. Artis Baumanis (LAT) 119
4. Gergely Marton (HUN) 103
5. Josef Susta (CZE) 86
6. Jesse Kallio (FIN) 85
7. Espen Isaksaetre (NOR) 68
8. Jimmy Terpereau (FRA) 67
9. Marius Bermingrud (NOR) 55
10. Maximilien Eveno (FRA) 49
Jaa uutinen