Quantcast

Jesse Kallion kausi alkaa RX2-sarjassa tutulla radalla – ”Vauhti löytyi testeissä heti”

Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jakub Nitka / OMSE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan kauden ensimmäinen Euroopan puolella ajettava osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Barcelonassa.

Samalla käynnistyy myös Jesse Kallion uran ensimmäinen kilpailukausi nelivetoauton ratissa, MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-sarjassa.

Kallio kilpaili viime kaudella rallicrossin EM-sarjassa Super1600-luokassa etuvetoisella Renaultilla suomalaisen Set Promotion -tiimin väreissä sijoittuen yhden osakilpailuvoiton, sekä kahden palkintosijoituksen myötä loppupisteissä kuudenneksi. Kallio solmi alkuvuodesta sopimuksen ruotsalaisen huipputiimin Olsbergs MSE:n (OMSE) kanssa.

Ensimmäiset testikilometrit Kallio pääsi ajamaan pari viikkoa ennen kauden avausosakilpailua, mutta sitä ennen tuusulalainen vieraili OMSE:n toimitiloissa Nynäshamnissa, joka sijaitsee noin 60 kilometriä Tukholman keskustasta etelään.

– Hyvin meni, heti pääsin sinuiksi auton kanssa. Aluksi tutustuttiin vain autoon, ei alettu sen enempää hakemaan säätöjä. Toisena päivänä sitten taas enemmän keskityttiin säätöihin, tutustuttiin siihen puoleen. Kaikki tämä tietysti on minulle uutta, Kallio sanoo.

– Ei siinä nyt niin suuria haasteita ollut. Hieman kaasun ja jarrun käytön kanssa piti hieman muuttaa tyyliä. Voimaa on tietysti enemmän kuin viime vuoden autossa. Hyvin samantyylinen ajettavuudeltaan kuitenkin, pitää ajaa suoraa linjaa ja pitää auto linjassa. Vähän niin kuin karting-autoa ajaisi, Kallio jatkaa

MSE:n kuljettajat ovat juhlineet RX2-sarjan mestaruutta kolmena edellisenä vuonna ja heistä viimeisin, viime vuonna mestaruuden voittanut Oliver Eriksson jatkaa tänäkin vuonna tiimissä toimien Kallion tiimikaverina.

– Viime vuoden mestari tiimikaverina, niin mikäs sen parempi, kuin saada oppia hallitsevalta mestarilta. Kaikki kuljettajat tiimissä tehdään tottakai yhdessä hommia, puhalletaan yhteen hiileen ja koitetaan sitä kautta saada kisoista paras mahdollinen tulos, Kallio korostaa.

– Kyllä olen ihan valmis. Vauhti löytyi testeissä heti ja sain kaikki asiat toimimaan hyvin, niin ei ole mitään kysymysmerkkejä avauskilpailuun lähdettäessä. Se on myös hyvä puoli tässä kohtaa, että heti alkuun on tuttu rata. Ei tarvitse rataa opetella, vaan pystyy heti ottamaan kaiken irti autosta ja hakea oikeita säätöjä.

Kallio on ollut viime vuosina tuttu näky tottakai myös kotimaisissa kisoissa, niin rallicrossin, kuin jokamiehenluokankin puolella. Selvää on, että tänä vuonna keskittyminen suuntautuu RX2-sarjassa menestymiseen, mutta myös Suomen radoilla Kallio tullaan näkemään.

– ”Jokkiksen” SM-kisat kotiradalla Hyvinkäällä on ainakin varma, siellä ollaan mukana. Rallicrossin osalta Suomen kisoista en osaa sanoa vielä yhtään mitään, ne tulee sitten jos tulee. Mahdollisuuksien mukaan, Kallio taustoittaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat