Quantcast

Jesse Kallio teki suomalaista rallicross-historiaa – kauden jatkuminen silti kysymysmerkki

Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jakub Nitka/OMSE
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jesse Kallio ajoi Höljesissä Ruotsissa sunnuntaina suomalaista rallicrosshistoriaa voittamalla ensimmäisenä suomalaiskuljettajana täyssähköautoilla kilpailtavan RX2e-luokan.

Sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Espanjan Barcelonassa kolaroinnin takia finaalin keskeyttämään joutunut suomalaiskuljettaja ei päästänyt Höljesin radalla ketään törmäysetäisyydelle vaan ajoi selkeänä ykkösenä maaliin.

Semifinaalin voitto ja paikka finaalin eturiviin ennakoi jo hyvää lopputulosta. Kun lähtövalo päivän päälähdössä vaihtui vihreäksi, Kallio kiihdytti välittömästi muilta karkuun. Kuuden kierroksen mittaisessa kilpailussa suomalaiskuljettaja piti kärkipaikkansa ruutulipulle asti.

– Avauspäivänä hieman takerteli, mutta toinen kilpailupäivä oli täydellinen. Ei enää voinut paremmin mennä. Vauhti oli kohdillaan, eikä virheitä tapahtunut. Myös autoni lähtöasetukset olivat ihan kohdillaan ja pääsin lähdöstä heti johtoon, Kallio summasi.

– Ihan hienoa, kun nimi jää historiankirjoihin. Hieno voitto ja kun se tapahtui vielä Höljesissä niin sitä makeammalta se maistuu, Kallio iloitsi.

Voittonsa myötä Kallio ajaa RX2e-luokan yhteispisteissä kahden osakilpailun jälkeen toisena. Alustavasti suomalaiskuljettaja oli sopinut kahden ensimmäisen osakilpailun ajamisesta. Huipputuloksien myötä Kallio toivoo saavansa jatkaa ja kilpailla luokan mestaruudesta kauden loppuun asti.

– Budjetista jatkoni tässä sarjassa on kiinni. Katsotaan, mitä tapahtuu seuraavaksi. Toivotaan, että päästäisiin ajamaan lisää kisoja. Uskon, että voittoni ainakin helpottaa uusien yhteiskumppaneiden etsintää. Suurimmat kiitokset kaikille nykyisille yhteistyökumppaneille, jotka mahdollistivat nämä kilpailut. Sekä kaikille kannattajilleni, tsemppaajille, tiimille ja perheelleni. Hieno viikonloppu!

RX2e-luokan tulokset:

1. Jesse Kallio    (FIN) 4.39,714
2. Fraser McConnel   (SWE)  +1,605
3. Isak Sjökvist    (SWE)  +4,472
4. Guillaume De Ridder (BEL)  +7,210
5. Linus Östlund    (SWE)  +7,594
6. Patrick O'Donovan  (GBR) +10,552

RX2e-pistetilanne 2/8 osakilpailua:

1. Guillaume De Ridder (BEL) 51
2. Jesse Kallio        (FIN) 50
3. Fraser McConnel     (SWE) 49
4. Patrick O'Donovan   (GBR) 34
5. Pablo Suárez        (ESP) 31

Lue myös nämä