Quantcast

Jesse Kallio tähtää kärkeen SM-sarjan kesäkaudella – ”Tuloksetkin kertovat, että asioita on tehty oikein”

Jesse Kallion ura rallin SM-sarjassa on käynnistynyt nousujohteisesti.
Jesse Kallio
Jesse Kallio. Kuva: Jesse Kallio Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kansainvälisissä rallicross-kilpailuissa huippumenestystä edellisillä kausilla saavuttanut Kallio suoritti yllättävän liikkeen kauden 2022 kynnyksellä, kun 21-vuotias järvenpääläinen ilmoitti siirtyvänsä rallin SM-sarjaan.

Kallio hankki taustavoimiensa avustuksella Ford Fiesta Rally4 -auton, jolla hän lähti mukaan kaksivetoisten autojen SM4-luokkaan. Nuorten kuskien keskuudessa suosittu luokka on varsin kovatasoinen, joten tulokaskuskilla ei ollut mikään helppo rasti edessään.

Alkukaudella ajettiin lumella kolme SM-osakilpailua, joissa kaikissa Kallio ja kartanlukija Toni Nuikka ylsivät pohja-aikavauhtiin luokassaan.

Autokunnan tuloskäyrä näyttää vahvasti ylöspäin, sillä avauskisan viidennen sijan jälkeen toisessa kisassa palkintopalli jäi lähelle neljännen sijan myötä. Talvikauden päätöskisa toi jo ensimmäisen podiumpaikan eli kolmossijan.

– Tuloksetkin sen kertoivat, että on tehty asioita oikein ja kehitystä tapahtui. Tästä on hyvä tilanne jatkaa kohti kesän kisoja, Kallio toteaa.

– Odottavaisin fiiliksin startataan sorakisoihin ja yritetään haastaa kaikki luokan kärkikuskit. Hyvät testit on päästy ajamaan ja se olikin tärkeä homma, koska kokemukseni rallin sorapyöristä on edelleen aika vähäinen.

Kallio on hakenut tuntumaa myös pikipinnoitteella.

– Kevät oli melkoisesti myöhässä, joten ekat treenit ajettiin asvaltilla, jolla valmistauduttiin Turun osakilpailun kahteen asvalttierikoiskokeeseen. Hyvänä treeninä pääsin ajamaan viime viikonlopun kansallisessa rallissa VIP-autoa, Kallio kertasi.

Rallicross lajina muutosvaiheessa

Kallio seuraa rallicrossiin liittyviä tapahtumia tiiviisti, eikä suinkaan ole sulkenut sitä ovea omalta kohdaltaan.

– Rallicross on ollut mielessä ja totta kai tapahtumia siellä seurataan koko ajan. Lajin sähköistyminen tuo omat haasteensa ennestään jo kalliille lajille, Kallio tiedostaa.

– Jos jotain hyviä juttuja sieltä puolelta tulee eteen, niin aina ne kiinnostavat. Eli ovet lajille pysyvät auki. Mielenkiintoista on nähdä, mihin sähköisyys lajin vie parin seuraavan vuoden aikana.

Lue myös nämä

  • Uusimmat