Jesse Kallio juhli voittoa Norjassa. Kuva: Jari Hotti.

Jesse Kallio järjesti Norjassa komeat suomalaisjuhlat

Tykkää uutisesta

Rallicrossin EM-sarjan osakilpailussa Norjassa päästiin sunnuntaina juhlimaan suomalaisvoittoa, kun Super1600-luokassa  Set Promotion -tiimin Jesse Kallio ajoi loistavan viikonlopun päätteeksi  voittoon.

Kallion kauden aiemmat kilpailut EM-sarjassa olivat osoittaneet sen, että 19-vuotias kellokoskelainen omaa vauhdin puolesta eväitä taistella kärkipään sijoituksista, mutta liian usein epäonni oli astunut juuri ratkaisevalla hetkellä esiin.

– Tiedetään, että vauhti riittää aina voittoon asti, Kallio totesi ennen Hellin osakilpailua ja Kallio todellakin tiesi mistä puhui.

Hellissä viikonloppu käynnistyi perjantai-iltana ajetulla ensimmäisellä alkuerällä, jossa sijoitus oli kahdeksas. Lauantain kolmessa alkuerässä Kallio oli erinomaisessa vauhdissa ja kirjautti kolme kakkossijaa nousten alkuerien kokonaistuloksissa toiseksi, mikä tarkoitti sunnuntain semifinaalilähtöön paalupaikkaa.

– Oli kyllä hieno päivä! Vihdoinkin tuli se onnistuminen, kaikki kolme lähtöä meni hyvin tänään. Todella hyvä fiilis. Heti, kun saa ongelmattoman päivän, niin tulee tulosta. Vauhti on kuitenkin kohdallaan ja on ollut koko ajan, Kallio sanoi lauantain ajojen jälkeen.

Kallion semifinaalilähdössä välittömästi startin jälkeen pääsuoraa ajettaessa koettiin suomalaisfanien keskuudessa tuskaisia hetkiä, kun Kallion auto oli hetkellisesti jo kylki menosuuntaan päin, eikä pyörähdys ollut todellakaan kaukana.

– (Josef) Susta lähti vierestä minun kanssa ihan yhtä hyvin, niin sitten kolmannesta ruudusta (Janis) Baumanis pääsi meidän väliin. Susta vähän käänsi oikealle, niin siitä tuli dominoefekti ja pyörittiin pääsuoralla vähän sivuttain. Siitä selvittiin ja pääsin sitten kiertämään normaalirataa toisella sijalla, Kallio kertasi hurjalta näyttänyttä tilannetta.

”Kyllä siinä pystyi jo vähän varmistelemaan”

Kallio ohitti ruutulipun lopulta selkeänä semifinaalilähdön voittajana, reilun puolentoista sekunnin turvin. Finaalissa Kallion lähtöruutu oli toinen ja paalupaikalta starttasi kolme alkuerää voittanut Aydar Nuriev.

– Kun kuitenkin eturivistä starttasi, niin tiesi, että todennäköisesti pääsee heti ensimmäiseltä kierrokselta lisälenkille ja sitten on mahdollisuus ajaa tyhjää rataa. Kyllä siinä oli tiedossa, että nyt on oikeasti mahdollisuus ottaa voitto.

Kallion suunnitelma onnistui, sillä heti ensimmäiseltä kierrokselta startin jälkeen musta Renault syöksyi lisälenkille ja sen jälkeen jännitettiinkin sitä, että missä vaiheessa kärkikuljettajat suorittaisivat lisälenkin ja pystyisikö Kallio takomaan kovia kierrosaikoja ennen sitä, jotta nousisi ykköseksi kärkikuljettajien palatessa lisälenkiltä takaisin normaaliradalle.

– Yritin vain ajaa kovia kierroksia siinä kohtaa. Sitten kun loput meni viimeiseltä kierrokselta lisälenkille, niin se ulostulo oli aika tiukka. Mutta lopulta se kääntyi meidän puolelle ja voitto tuli, Kallio hymyili ja lisäsi vielä, että viimeisen vajaan kierroksen johtoasemassa ajaminen ei saanut käsiä tärisemään, vaan tilanne oli täydellisesti hallinnassa.

– Pidin vain sisälinjan kiinni. Kyllä siinä pystyi jo vähän varmistelemaan.

Kallio juhli viime vuonna rallicrossin RX Academyn mestaruutta ja tänä vuonna talvella tuli RX Academyn talvisarjan mestaruus. Nyt tullut tuorein saavutus menee kuitenkin kaiken aiemman, toki myös hienojen saavutusten, edelle.

– Kyllä tämä menee ihan ykköseksi. Tämä ”tonnikuussatasten” sarja on kuitenkin niin kova, on monta kuljettajaa, jotka voi olla kärjessä. En tainnut rattia hakata yhtään, mutta kyllä siinä muutama ilon karjahdus pääsi tulemaan, Kallio kertoi siitä hetkestä auton kabiinissa, kun hän ylitti maaliviivan voittajana.

Super1600-luokan EM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Ranskan Loheacissa 1.-2. syyskuuta. Sitä ennen Kallio kuitenkin ehtii ajaa rallicrossin SM-sarjan loppuun asti ja neljästä jäljellä olevasta osakilpailusta ensimmäisenä vuorossa on ensi lauantaina ajettava Honkajoki. Kallio kilpailee SM-sarjassa Autokrossi-luokassa.

Hellin finaalin lopputulokset

1) Jesse Kallio 4.26,254
2) Aydar Nuriev 4.26,700
3) Rokas Baciuska 4.27,049
4) Artis Baumanis 4.28,023
5) Gergely Marton 4.29,729
6) Janno Ligur 4.30,346

EM-pistetilanne 3/6 osakilpailua

1) Artis Baumanis 65
2) Rokas Baciuska 63
3) Aydar Nuriev 52
4) Jimmy Terpereau 47
5) Espen Isaksaetre 44
6) Janno Ligur 44
7) Gergely Marton 43
8) Jesse Kallio 42

Keskustele uutisesta:

Lue myös:

Jesse Kallio taisteli Jalasjärvellä finaaliin – ”Oli kyllä nousujohteinen päivä”... Jesse Kallio taisteli tiensä hienosti Autokrossi-luokan finaaliin rallicrossin SM-sarjan kauden neljännessä os...
16-vuotias Sami-Matti Trogen säväytti rallicrossin MM-sarjassa Rallicrossin MM-sarjan yhteydessä ajettava RX2-luokka jatkui viikonloppuna Kanadassa. 16-vuotias lohjalainen S...
Jere Kalliokosken viikonloppu meni vihkoon – ”Sain taas ihmetellä autourheilun parhaita ... Jere Kalliokosken rallicrosskausi on edennyt vaihtelevasti. Uuden ranskalaisen G-Fors teamin auto on ollut nop...
Höljesin ”maaginen viikonloppu” ei tuonut Sami-Matti Trogenille finaalipaikkaa Höljesin osakilpailu ei tuonut tavoiteltua finaalipaikkaa RX2-luokassa ajavalle Sami-Matti Trogenille. Ruotsin...
Sami-Matti Trogen kovin odotuksin Höljesin MM-rallicrossiin – ”Tavoitteena on finaalipai... Sami-Matti Trogen ajaa tulevana viikonloppuna kauden toisen RX2-luokan osakilpailun Ruotsin Höljesissä. Set Pr...
Sami-Matti Trogen ylsi toiseksi RX Academy -sarjassa – ”Sain kerättyä hyvät sarjapisteet... Viime kaudella lanseerattu kansainvälinen RX Academy-sarja teki paluun Suomeen, kun kauden toinen osakilpailu ...
Sami-Matti Trogen ajoi seitsemänneksi Hellissä Lohjalainen Sami-Matti Trogen ajoi uransa toisen RX2-luokan kilpailun, kun maailman rallicrosskerma oli kokoon...
Trogen innolla uran toiseen MM-rallicrossiin – ”Tavoitteena finaalipaikka” MM-rallicrosskausi jatkuu tulevana viikonloppuna Norjassa. Nuori lupaus Sami-Matti Trogen kilpailee uransa toi...
Tykkäykset