Quantcast

Jere Pensas nousi voitolla SM-sarjan piikkipaikalle – ”Oli pakko vetää täysillä koko ajan”

Rallin SM-sarja siirtyi kesäkauteen viime viikonloppuna Turun ympäristössä ajetussa Länsirannikon rallissa.
Jere Pensas
Jere Pensas. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jere Pensas otti SM5 -luokan ohjakset käsiinsä heti ensimmäisellä erikoiskokeella ja nosti luokkavoitollaan itsensä ja kartanlukija Jouni Saarijärven SM-sarjan piikkipaikalle.

Ralli aloitettiin perjantaina kahdella asvalttipintaisella erikoiskokeella, ja Pensas käski Ford Fiestaa siihen malliin, että Pensas Racingin miehistö siirtyi rallin yötauolle reilun kymmenen sekunnin johtoasemassa.

– Fiesta meni asvaltilla tosi hienosti. Ei ollut mitään ongelmia. Ei tarvinnut tehdä muuta kuin vain päästää menemään, Pensas kuvailee tiedotteessa.

Lauantain aamupäivän kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Leevi Lassila ja Miko Kiminki kavensivat Pensaan etumatkaa, joka supistui Lassilan kohdalla kolmeen sekuntiin. Pensas pysyi kuitenkin kärjessä ja rallin viimeistä pätkää laihialaisen ero Lassilaan oli 7,9 sekuntia.

– Aamun kahdella ensimmäisellä pätkällä leveä rengas ei toiminut. Huollon jälkeen renkaat olivat paremmassa kunnossa, eikä pito-ongelma enää kiusannut. Erot muihin pysyivät kuitenkin tosi pieninä. Oli vain pakko vetää täysillä koko ajan. Muutamia tiukkoja paikkoja ja tilanteita sattui matkan varrelle, Pensas kertaa.

Viimeisellä erikoiskokeella Pensas oli väliaikojen perusteella kuittaamassa rallin voiton ja lopulta se tapahtui selvällä erolla kun Leevi Lassilan kohtalona oli ulosajo. Kun Miko Kimingin suoritus hylättiin loppukatsastuksen jälkeen, niin toiseksi nousi Pensaan seuratoveri, laihialainen Walle Pajuoja.

Edellinen ykköstila Pensaalle tuli talvikauden päättäneestä Kuopion SM-rallista. Voitto Turusta ja SM5-luokan kärkipaikka maistui hyvältä, mutta samalla laihialainen muistutti luokan kovasta tasosta.

– Kilpailu voitosta tiukkenee jokaisessa rallissa. Missään kohdassa ei voi varmistella, eikä ottaa yhtään helpommin. Pitää koko ajan keskittyä ja ajatella, mistä vielä löytäisi lisää vauhtia. Joskus välillä oma suoritus tuntuu tosi hyvältä, mutta sitten kaveri onkin vetänyt selvästi kovempaa, Pensas summaa.

Länsirannikon SM-ralli, SM5-luokan lopputulokset:

1. Jere Pensas   Ford  59.20,0
2. Walle Pajuoja  Renault +1.57,1
3. Tomi Tikkinen  Renault +2.18,0
4. Justus Räikkönen Ford  +2.25,5
5. Otso Tavaila   Citroen +4.47,6
6. Otto Aro     Peugeot +6.04,6

Rallin SM-sarjan SM5 -luokan pisteet 4/7 osakilpailun jälkeen:

1. Jere Pensas   93 pistettä
2. Leevi Lassila  77
3. Miko Kiminki   47
4. Walle Pajuoja  43
5. Justus Räikkönen 30
6. Tuukka Kauppinen 29

Lue myös nämä

 • Uusimmat