Jere Kalliokoski metsästää nappisuoritusta Höljesin MM-rallicrossista

Jere Kalliokoski. Kuva: G-FORS/McKlein
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

EM-rallicrossin kauden kolmas osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Ruotsin Höljesissä yhdessä MM-rallicrossin kanssa. Ranskalaisessa G-Fors teamissa Renault Cliolla kilpaileva alahärmäläinen Jere Kalliokoski hakee kilpailusta finaalipaikkaa.

Kauden avaus ajettiin Barcelonassa, mutta siellä 21-vuotiaalla Kalliokoskella oli tekemistä lähtöjen onnistumisen kanssa. Toinen osakilpailu oli Belgiassa ja sieltä irtosi kauden ensimmäinen lähtövoitto, mutta finaalipaikka luisui käsistä kilpakaverin avituksella ja auton tekniikan oikutellessa.

– Ensimmäinen kilpailu Barcelonassa oli aika tuskaista starttien takia, auto meni polvilleen lähdöissä. Belgiassa sain lähdöt onnistumaan, semifinaalissa kuitenkin tuli vähän tälliä, laatikko alkoi hajota ja lopulta vielä jarrutkin katosivat, AL-Härmää edustava Kalliokoski muistelee.

Norjan rajan tuntumassa pienen kylän liepeillä sijaitseva Höljesin rata on saanut vuosien mittaan legendan maineen, eikä syyttä. Paikkakunnan metsiin pesiytyy kilpailuviikolla kymmeniä tuhansia rallicrossfaneja ja se luo kilpailulle aivan omanalaisen tunnelman. Höljesin kilpailun jokainen kuljettaja haluaa voittaa.

– Höljes on ihan ykkösratoja, ehdottomasti yksi suosikeistani. Ajoin näillä crossikarnavaaleilla jo viime vuonna ja se tunnelma on jotain ainutlaatuista. Silloin jäin semifinaaliin, mutta kärki ei ollut kaukana, Kalliokoski sanoo.

. Nyt haluan ajaa finaalissa. Se vaatii täydellistä onnistumista ja kovaa työtä, mutta sitä lähden hakemaan. Ranteet kävin voitelemassa Kemorassa ja sain ajettavakseni Esko Reiners Motorsportin R-Lite Fiestan. Täytyy kiittää hienosta mahdollisuudesta kokeilla uutta, ja olihan makea peli, Kallikoski kertoo.

Kilpailu Höljesissä alkaa perjantaina 29.6. harjoituksilla, lauantaina ajetaan kaksi alkuerää, sunnuntaina on luvassa myös kaksi alkuerää sekä semifinaalit ja finaali.

Lue myös nämä