Quantcast

Jere Kalliokoski hakee voittoputkelle jatkoa Kouvolan SM-rallicrossissa – ”Odotan tiukkaa kisaa”

Jere Kalliokoski
Jere Kalliokoski. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan  lauantaina Kouvolan Tykkimäessä.

Kaksi aiempaa osakilpailua voittanut Jere Kalliokoski, 23, hakee jatkoa voittoputkelleen suosikkiradaltaan. Supercar-luokan kuljettaja johtaa sarjaa maksimipistein. Kalliokoski on voittanut kauden aikana yhtä vaille kaikki ajamansa erät.

– Kausi käynnistyi Honkajoella hyvin, vaikka auton kanssa oli pieni ongelma, kun yksi tärkeä anturi hajosi. Tiimi sai sen korjattua ja loppu sujui hyvin. Oli tosi tärkeää saada kaudelle hyvä alku, Kalliokoski muistelee.

– Jalasjärvellä meni kaikki ok, auto ja tiimi toimivat täydellisesti. Siellä tuli kauden ainoa ”pummi” alkuerissä, kun meidän erän alkaessa alkoi satamaan vettä kaatamalla. Ajaminen oli sellaista liukastelua kävelyvauhdissa, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertaa.

Kouvolan kilpailua varten kaikki mahdollinen on tehty, ja alahärmäläinen on valmiina kovaan kilpailuun.

– Parin päivän testit ovat takana, ensin Kouvolassa ja sitten Hyvinkäällä. Mitään suurempaa ei tehty. Sama lukko toimi hyvin kuin edellisessä kisassa, vain pieniä iskarimuutoksia tehtiin. Auto toimi niin hyvin Tykkimässä, ettei tarvinnut ajaa kuin neljä vetoa, ja vaihdettiin osoitetta. Hyvinkäällä satoi vettä, ja saatiin vihdoin arvokas vesikelin testi ajettua. Ollaan sitä koko kesä haettu, Kalliokoski summaa.

– Autosta tuli mielestäni oikein hyvä myös sateella, joten oli onnistuneet kaksi päivää. Odotan kovaa kilpailua. Mukana on myös monikertainen mestari Atro Määttä kotiradallaan. Erittäin hienoa päästä pitkästä aikaa ajamaan myös häntä vastaan. Odotan tiukkaa kisaa Suomen hienoimmalla rallicrossradalla, Kalliokoski jatkaa. 

Kouvolan osakilpailu ajetaan lauantaina 7. elokuuta ja se on katsottavissa suorana lähetyksenä Moottoriurheilu.tv:n YouTube-kanavalta. Kauden toiseksi viimeinen osakilpailu ajetaan Hyvinkäällä syyskuun alussa ja kausi päättyy Kaanaan radalle 18. syyskuuta. 

Lue myös nämä

  • Uusimmat