Jere Kalliokoski haastaa rallicrossin MM-sarjan kärkinimet Kouvolassa – ”Kisassa on älyttömän kova taso”

Jere Kalliokoski aloittaa rallicrosskautensa tulevana viikonloppuna, kun RallyX-sarja rantautuu Kouvolan Tykkimäkeen.
Jere Kalliokoski
Jere Kalliokoski. Kuva: Toni Ollikainen/Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Viime kaudella Suomen osakilpailussa viidenneksi ajanut hallitseva Suomen mestari tähtää tälläkin kertaa Supercar-luokan finaaliin.

Kansainvälinen RallyX-sarja on noussut nopeasti yhdeksi maailman kovimmista rallicross-sarjoista. Sarjassa ajetaan tällä kaudella seitsemän osakilpailua kolmessa eri maassa, Ruotsissa, Latviassa ja Suomessa. Aiempina kausina sarja on vieraillut myös Tanskassa ja Norjassa. Kouvolan osakilpailu keräsi mukaan lähes sata kuljettajaa viiteen eri luokkaan, kuninkuusluokassa Supercareissa kilpailee yhdeksäntoista kuljettajaa.

Kalliokosken lisäksi mukana ovat muun muassa hallitseva maailmanmestari ruotsin Johan Kristoffersson sekä MM-pronssille viime kaudella ajanut Niclas Grönholm.  

Viime kaudella Kalliokoski osallistui RallyX-sarjan Suomen osakilpailuihin, jotka ajettiin Oulussa OuluZonen radalla. Vauhti riitti molempina päivinä finaaliin, mutta rengasrikko pudotti Kalliokosken palkintokorokkeelta.  Kalliokosken ajokkina on viime vuosilta tuttu, noin 600 hevosvoimainen Ford Fiesta. Tiimi on valmistanut auton tulevaa koitosta varten hyvään iskuun, testeissä on löydetty autoon lisää vauhtia.

– Testattiin Kouvolassa muutama viikko sitten uutta iskunvaimennusta, hiottiin lähtöjä paremmaksi ja ajettiin talven jäljiltä ruosteet pois ranteista, Kalliokoski kertoo.

Kalliokoski lähtee ajamaan yhdelle lempiradoistaan kovin tavoittein, härmäläinen tähtää molemmissa osakilpailuissa finaaliin, eli kuuden parhaan joukkoon.

– Tykkimäki on yksi parhaista, se on tekninen ja haastava rata. Siellä on hankalaa saada kahta samanlaista kierrosta ajettua. On hyppyä, on hidasta ja nopeaa osuutta, hieno rata kaikin puolin. Kisassa on älyttömän kova taso. Finaaliin pääsy vaatii, että kaiken pitää mennä nappiin, kolaroida ei saa, vaan ajaa puhtaita eriä. On tärkeää saada alkuun onnistuminen, siitä saa hyvän fiiliksen päälle, Kalliokoski toteaa.

RallyX-sarjan Suomen osakilpailut ajetaan 28.-29.5. Kouvolan Tykkimäen radalla. Kilpailuja voi seurata suorina lähetyksinä RallyX:n YouTube kanavalta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat