Quantcast

Jere Kalliokoski dominoi rallicrossin SM-sarjaa, jo kolmas voitto putkeen

Jere Kalliokoski
Jere Kalliokoski. Kuva: Toni Ollikainen / Tonigraphs
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin SM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajettiin Kouvolassa Tykkimäen radalla viime viikonloppuna. Alahärmäläinen Jere Kalliokoski oli jälleen omaa luokkaansa ja ajoi voittoon selvällä, lähes yhdeksän sekunnin erolla ennen toiseksi tullutta Joni-Pekka Rajalaa.

Supercar-luokassa kilpaileva Kalliokoski, 23, on ajanut koko kauden voitosta voittoon, ja johtaa sarjaa maksimipistein. Valmistautumisella on ollut suuri rooli Kalliokosken voittoputkessa.

– Ollaan tiimin kanssa ajettu viisi testipäivää, käyty kaikilla tämän kauden radoilla paitsi Kaanaassa. Ollaan kokeiltu eri iskunvaimentimia, lukkoja, ajokorkeuksia ja lisäksi treenattu erittäin paljon lähtöjä. Näin ollaan saatu auto luotettavaksi ja nopeaksi, Kalliokoski painottaa.

– Jokaiseen kisaan valmistaudutaan myös huolellisesti, vaihdelaatikko on huollettu keväällä ja ennen Kouvolaa, ja koko auto käydään tarkasti läpi kisojen välissä. Tästä suuri kiitos tiimille, Kalliokoski jatkaa.

Kouvolan osakilpailu käynnistyi tutulla kaavalla. Kalliokoski kiihdytti ensimmäisessä alkuerässä muilta karkuun, ja oli koko erän nopein yli kolmella sekunnilla. Toisessa ja kolmannessa erässä alahärmäläinen pääsi vielä parempaan vauhtiin ja lisäsi eroa kilpakumppaneihin. Semifinaalissa eroa oli jo yli seitsemän sekuntia, joten Kalliokoski starttasi finaaliin luottavaisin mielin.

– Alkuerät menivät hyvin, auto pelasi hienosti ja ajaminen sujui. Semifinaalissa oli vähän tapahtumia taustalla, siellä oli kolarointeja, mutta ne eivät vaikuttaneet minun ajoon. Kaikki onnistui kuten toivottiin.

Finaalissa Kalliokoski sai paalupaikalta hyvän lähdön, oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kasvattanut johdon jo turvalliseen neljään sekuntiin. Finaalin loppuosa sujui samaan tahtiin, Kalliokoski tiesi tilanteen ja keskittyi sateen kastelemalla radalla vain tuomaan Ford Fiestansa maaliin.

– Spotterina tässä kisassa Jarno Kukkolaa tuurannut Timo Vähälummukka huusi jo parin kierroksen jälkeen, että ”enää ei ole hätää, eroa on paljon, älä ota mitään riskejä”. Laskin vähän vauhtia ja pidin vain auton radalla. Uran ensimmäinen hattutemppu maistuu, yritetään jatkaa Hyvinkäällä samalla tavalla, AL-Härmää edustava Kalliokoski kertoo.

Kalliokoski voi varmistaa uransa toisen rallicrossin Suomen mestaruuden seuraavassa osakilpailussa Hyvinkäällä 4. syyskuuta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat