Jere Ämmälä nopein Rantarallissa, koko kisa oli jäädä väliin – ”Olin jo parikin kertaa luovuttamassa”

Jere Ämmälä
Jere Ämmälä. Kuva: Kuva: Taneli Niinimäki/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin Suomen Juniorimestaruussarja saatiin kauden 2019 osalta päätökseen Naantalin Rantarallissa lauantaina.

Yleiskilpailun nopeinta vauhtia piti Raision UA:n Jere Ämmälä, joka voitti toiseksi tulleen Toivakan Autourheilukerhon Kristian Niemisen reilulla puolella minuutilla.

– Tosi hyvä päivä, kaikki toimi. Tuntuu tosi hienolta, että pystyttiin ajamaan nyt yleiskilpailun voitosta, kun kaudelle on mahtunut kaikenlaisia haasteita aiemmin tänä vuonna, Ämmälä totesi kisan maalissa.

Ennen kisapäivää Ämmälän ja kartturi Matias Peipon osallistuminen oli kaikkea muuta kuin selvää.

– Alkuviikosta oli auton kanssa harmia. Torstain ja perjantain välinen yö väännettiin vehkeiden kanssa, kun oli sähkövika, mutta ei millään sitä löydetty. 20 tuntia sitä putkeen etsittiin ja minä olin jo parikin kertaa luovuttamassa, mutta huollon kaverit tsemppasivat ja jatkettiin etsimistä. Lopulta se sitten löytyi pienellä tuurilla ja päästiin kisaan, joka vielä päättyi voittoon, Ämmälä huokaisi erittäin tyytyväisenä.

Kuopion UA:n Jyri Räsänen oli sinetöinyt RSJM-sarjan suomenmestaruuden jo ennen Naantalin osakilpailua, mutta paukutti silti RSJM1 -luokan voittoon. Samalla Räsänen sai neljän voiton suoran, kun viidestä kilpailusta huonoin lasketaan loppupisteissä pois.

– Mestaruuskausi päättyi mielekkäästi. Ajettiin hyvää vauhtia, mutta viimeinen rutistus jätettiin pois. Hyvinhän se sitten riitti, joskin tiukkaahan tuossa vielä tuli, Räsänen totesi viitaten Peetu Viljamaahan, joka jäi luokkavoitosta vain 0,9 sekuntia.

Nuorten SM-luokan nopein Naantalissa oli 17-vuotias Niklas Heino, joka jätti toiseksi tulleen Verneri Säisän viiden sekunnin päähän ja kolmanneksi tulleen Toni Herrasen reilun kymmenen sekunnin päähän.

 

Lue myös nämä