Jatkuuko lähtöpaikoilla taktikointi Sardiniassa? Hyundai-pomo: Teemme sen tarvittaessa uudestaan

Andrea Adamo
Andrea Adamo. Kuva: Helena El Mokni/ Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Hyundain rallitallin pomo Andrea Adamo ruoskii yhä itseään ja tiimiään epäonnistuneesta Portugalin MM-rallista. Vaikka tiimin ykköstykki Thierry Neuville saavutti sorakisasta toisen sijan, jäi korealaisvalmistajalla paljon hampaankoloon.

Sekä Dani Sordo että Sebastien Loeb ajautuivat ongelmiin jo perjantaiaamuna, kun molempien autoissa oli bensansyöttöongelmia. Tämän myötä aikaero kärkeen venähti valtavaksi. Erityisen pahoillaan Adamo on Loebin puolesta, jota Hyundai kysyi Portugaliin pikahälytyksellä Andreas Mikkelsenin tilalle.

– Sen lisäksi että olen suuttunut siitä, että menetimme kaksi autoa ja tahrasimme Hyundain imagoa, niin olen erityisen näreissäni siitä, että pyysimme Sebastienia kisaamaan ja pilasimme hänen kisansa sekä motivaationsa. Vaikeuksien jälkeen tilanne oli toivoton, Adamo puhisee Motorsport.comille.

– Me möhläsimme hyvän mahdollisuuden Portugalissa ja minä olen siihen syypää. Pilasin Sebastienin kisan. Haluan kuitenkin korostaa, ettei Sebastienin motivaatio ole kadoksissa, mutta minun on voitettava siitä jotakin takaisin. Minun pitää jutella hänelle ja pyytää anteeksi.

Loebilla on kuudesta rallista sopimus Hyundain kanssa. Portugalin rallin hieman yllättävän työkeikan jälkeen jäljellä on enää yksi osakilpailu.

Loebin ja Sordon ongelmien jälkeen Hyundai keskittyi taktikointiin lähtöpaikoilla Neuvillen eduksi. Temput aiheuttivat paljon närää huoltoparkissa, mutta Adamo toistaisi saman milloin tahansa uudestaan, jos tarve niin vaatii.

– Rehellisesti sanottuna en näe yhtään syytä, miksi emme olisi toimineet niin. Me teemme sen tarvittaessa uudestaan, koska se on sallittua. Meidän strategiamme oli sitä paitsi menestyksekäs, Adamo toteaa.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Sardinian saarella.

Katso alta ennakko Sardinian MM-rallista.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2283,267049″ ap mute ]

Lue myös nämä