Jatkaako suomalaiskuski huimaa putkeaan rallin MM-sarjassa? Edessä uusi haaste

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä. Kuva: Loudlife Media/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan tuore hopeamitalisti Mikko Heikkilä debytoi tulevan viikonloppuna MM-sarjassa asvalttiosakilpailussa. 

Heikkilä ja kartanlukija Topi Luhtinen ovat ajaneet tällä kaudella kolme MM-rallia sijoittuen joka kerta palkintosijoille WRC3-luokassa. Asvalttidebyytistä Heikkilä hakee nousujohteista suoritusta.

– Oikein hyvillä fiiliksillä olemme lähdössä kilpailuun. Oletin asvaltilla ajamisen olevan mukavaa hommaa, ja sitä se testien perusteella onkin. Olen pitkään miettinyt, millaista olisi ajaa kokonainen asvalttiralli ja nyt päästään koittamaan, pari viikkoa sitten Suomen MM-rallissa luokkakakkoseksi ajanut Heikkilä sanoo. 

– Tavoitteena meillä on nousujohteisuus omassa ajossa sekä uuden oppiminen. Lähdetään maltilla liikenteeseen ja nostetaan vauhtia kilpailun aikana. Opittavaa on paljon, mutta ajo lähti testeissä hyvin sujumaan, joten uskallamme lähteä ajamaan kilpaa.

Alkuviikosta testannut Heikkilä ajaa ensimmäistä kertaa Skoda Fabia Rally2 Evollaan niin sanotulla asvalttipaketilla. Autoon on tehty muutamia asvalttipaketin määrittämiä muutoksia sora-alustaan verrattuna. Heikkilä on tyytyväinen testeissä saatuun kehitykseen.

– Auto on sama, millä olemme ajaneet tähänkin asti, mutta asfalttia varten autossa on erilaiset iskunvaimentimet, jarrut sekä totta kai asvalttirenkaat. Alkuviikon testeistä jäi luottavainen maku, vaikka testitie olikin hieman helpompi kuin mitä rallin pätkät tulevat varmasti olemaan. En testien perusteella väitä vielä osaavani asvalttiajoa, mutta uskon, että sitä opitaan kilpailun edetessä ja sitä varten me täällä olemmekin, Heikkilä paaluttaa.

Suomen MM-rallin WRC3-luokan toisen sijan lisäksi Heikkilä on sijoittunut kolmanneksi Rovaniemen ja Viron MM-ralleissa.

Katalonian MM-ralli starttaa perjantaina, kun ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta.

Katso alapuolelta Katalonian MM-rallin ennakkovideo.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389930″ ap mute]

Lue myös nämä