Quantcast

Jaro Kinnunen mestariksi rengasrikosta huolimatta – ”Meno oli aika villiä pelkällä etuvanteella”

Jaro Kinnunen ja Tuukka Shemeikka juhlivat SM3-luokan mestaruutta. Kuva: Jarospeed
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

TeijoTalot-ralli päätti lauantaina mielenkiintoisen SM-sarjan Turun ja Salon ympäristössä. Viimeinen osakilpailu sinetöi SM3-luokkaa koko kauden ajan johtaneen Jaro Kinnusen Suomen mestaruuden.

Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka johtivat sarjaa niin suurella erolla, että heille olisi riittänyt päätöskisasta seitsemäs sija mestaruuden varmistamiseksi.

Kisan alkupätkät näyttivät, että varmallakin ajolla luokan kärkiparin vauhti riittää kolmen nopeimman joukkoon.

– Ralliin oli selvät lähtökohdat ja sillä taktiikalla ajettiin. Perusvauhtikin riitti kolmannelle sijalle. Tultiin tarkasti, varottiin kuluneita kohtia ja kierrettiin kiviä, Jaro Kinnunen kertasi.

Sitten saatiin draamaa mestaruuskamppailuun. Kinnunen kärsi rengasrikon toiseksi viimeisellä EK:lla, joka pisti pelin turhankin jännäksi. Ainakin taustajoukoilla syke nousi huippuunsa, eikä tunnelmat olleet leppoisia auton sisälläkään:

– Ehdin jo harmitella, että tähänkö se mestaruus meni, kun hävisimme reilun minuutin. Onneksi sijoitus ei pudonnut kuin kuudenneksi, Kinnunen raportoi.

– Jouduin rauhoittelemaan kuskia, kun meno oli välillä aika hurjaa pelkällä etuvanteella, kartturi Shemeikka hymähti.

– Tultiin ilman rengasta noin 15 kilometriä. Olihan siinä iso riski olemassa, jos vanne tai jousitus olisi pettänyt. Se olisi tiennyt melko varmaa ulosajoa, mestarikaksikko huokaili.

Maalissa tulokseksi kirjattiin luokan viides sija, jonka myötä Jarospeed-tiimin historian paras kilpailukausi sai kruununsa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat