Quantcast

Jaro Kinnunen liukasteli toiseksi ja kasvatti pistejohtoaan SM-sarjassa

Jaro Kinnunen. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pohjanmaa-ralli muodostui haastavista lähtökohdista huolimatta menestyksekkääksi Jaro Kinnuselle, joka onnistui vankistamaan SM3-luokan pistejohtoaan sijoituttuaan Seinäjoen osakilpailussa toiseksi.

Talvikauden kaikki kisat voittanut Kinnunen on joutunut starttaamaan numerolla 1 molempiin kesän osakilpailuihin, joissa irtosoran liukastama tien pinta on hidastanut sarjajohtajan menoa.

Kinnunen ja kartanlukija Tuukka Shemeikka tekivät kauden viidennessä osakilpailussa puhtaan suorituksen, mutta riskirajaa täytyi nostaa olosuhteiden pakosta.

– Alkupätkien jälkeen oltiin vasta seitsemäntenä. Päivähuollossa tein vähän poikkeavan rengasvalinnan ja päätin yrittää enemmän riskillä, Kinnunen raportoi.

Seuraavilla erikoiskokeilla espoolainen Peugeot-kuski onnistuikin voittamaan sarjapisteissä lähimmät uhkaajat, jotka starttasivat myös liukkaissa olosuhteissa numeroilla 2 ja 3.

Sen jälkeen oli ohjelmassa vielä kaksi viimeistä erikoiskoetta, jotka olivat uusinnat aamupäivällä ajetuista. Pito oli kärkiautoille aivan eri luokkaa.

– Ajoin ne kaksi pätkää, 37 kilometrin matkan, toisella ajokerralla yhteensä yli minuutin nopeammin. Se kertoo jotain olosuhteista. Tämä tulos oli tärkeä mestaruutta ajatellen, kun jälleen saimme kasvatettua pistejohtoa, Jaro laski.

SM-Pohjanmaa Ralli, tulokset SM3-luokka, Top5:

1. Henri Hokkala 47.52,4
2. Jaro Kinnunen + 35,8
3. Samuli Vuorisalo + 37,9
4. Jani Luhtaniemi + 39,3
5. Jussi Lindberg + 45,6

SM3-luokan pisteet 5/7 osakilpailun jälkeen:

1. Jaro Kinnunen 106
2. Samuli Vuorisalo 69
3. Henri Hokkala 65
4. Niko Mäkinen 63
5. Jussi Lindberg 56

Lue myös nämä

  • Uusimmat