Quantcast

Jaro Kinnunen joutui lapiohommiin SM-rallissa – ”Asiaa ei tarvitse kovasti harmitella”

Jaro Kinnunen
Jaro Kinnunen. Kuva: Jarno Saari
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan talvikausi ajettiin lauantaina päätökseen Kouvolassa, missä SM2-luokan pistejohtajana kisaan startannut Jaro Kinnunen menetti mahdollisuutensa hyviin sijoituksiin ulosajon vuoksi.

Mitsubishi-kuljettaja Kinnunen ja kartturi Tuukka Shemeikka hukkasivat ensimmäisellä erikoiskokeella minuuttitolkulla aikaa, kun auto jäi kiinni lumipenkkaan. Sen jälkeen kaksikko ajoi kilpailun loppumatkan treenimielellä ja saavutti maalissa yhdeksännen sijan pisteet.

– Kuljettajalle sattui arviointivirhe. Nuotti oli paikkaan täysin oikea, mutta jarrutus vain meni pitkäksi. Auto oli aivan lähellä tietä, mutta keulan ja helman alla oli reilusti lunta, lapiohommiin joutunut Kinnunen selvitti tiedotteessaan.

– Tapahtuman jälkeen meillä ei ollut mahdollisuutta saavuttaa edellä ajavia. Niinpä päätin käyttää kilpailussa vain yhden rengassetin ja säästää siltä osin kilpailubudjettia. Yllättävän hyvin Michelinin renkaat kestivät koko rallireitin pituuden.

Kauden avauskilpailun voittanut Kinnunen oli Kouvolan epäonnistumisen jälkeen kuitenkin positiivisella asenteella.

– Sen verran harvakseltaan tuollaisia isoja ajovirheitä mulle on sattunut, että kovasti asiaa ei enää tarvitse harmitella. Rennolla asenteella on tätä lajia harrastettu ensimmäisen SM-tittelin voittamisen jälkeen, ja samalla tyylillä edelleen jatketaan kesäkauden kilpailuissa, Kinnunen lupasi.

Kinnunen putosi SM2-luokan pistetaulukossa toiseksi Ville Hautamäen taakse kuuden pisteen erolla. Hautamäki ajoi luokkavoittoon Kouvolassa.

Rallin SM-sarja jatkuu kevättauon jälkeen Länsirannikon rallilla Liedossa toukokuun lopussa.

SM2-luokan pistetilanne 2/6 osakilpailun jälkeen:

1. Ville Hautamäki    45
2. Jaro Kinnunen      39
3. Kristian Kiviniemi 37
4. Anssi Rytkönen     24
5. Juha Pasanen       21

Lue myös nämä

  • Uusimmat