Rajun ulosajon Suomen MM-rallissa kokenut kuljettaja avautuu – ”Luulin, että olin menossa taivaaseen”

Raul Badiu
Raul Badiu. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Poo
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Romanialainen Raul Badiu rysäytti yhden rallikauden hurjimmista ulosajoista Suomen MM-rallissa vajaa pari viikkoa sitten. 

Rallin MM-sarjan JWRC-luokassa kisaavalta Badiulta murtui rytäkässä kylkiluita. Junnuluokan viimeinen ralli ajetaan lokakuun alussa Walesissa. Badiu, 27, käy kilpailua aikaa vastaan yrittäessään toipua ajokuntoon Walesin ralliin.

Romanialaiskuski laittoi Ford Fiesta R2:n lunastuskuntoon Äänekosken lyhyellä erikoiskokeella. Badiu kiidätettiin nopeasti helikopterilla sairaalaan, jossa miehellä todettiin viiden kylkiluun murtumat, reikä keuhkoissa sekä verenpurkaumia silmissä ja aivotärähdys.

https://twitter.com/FIAJuniorWRC/status/1158742262404255744

Badiu ei voinut lentää takaisin Romaniaan, joten matka taittui kotimaahan ystävän auton kyydissä.

– Minulle on kerrottu, että normaalisti menee noin kuusi viikkoa toipua murtuneista kylkiluista. Walesin ralliin on aikaa kahdeksan viikkoa. Olen vakuuttunut, että olen ainakin ”normaalissa” kunnossa Walesiin mennessä, Badiu sanailee WRC.comin verkkosivuilla.

– Ajan ihan varmasti ainakin nuotituksen Walesissa. Toivon myös, että olen kisakunnossa, koska jaossa on tuplapisteet. Voin päästä vielä viiden joukkoon MM-sarjassa, JWRC-luokassa kymmenentenä oleva Badiu jatkaa.

Romanialainen on ajanut Suomen lisäksi Korsikalla ja Sardiniassa. Tuloksina olivat seitsemäs ja neljäs sija luokassa. Suomen rallin ulosajosta mies ei muista juuri mitään, mutta tietää, mistä rajut voltit johtuivat.

– Laitoin nuottiin pienen nypyn ylityksen. Kisavauhdissa hyppy heitti minut kuitenkin leveämmin, mitä olin ajatellut. Jouduin irtosoralle ja sitten kolisi. Muistan vain parin sekunnin pätkän kolarista. Lääkärit olivat leikkaamassa kypärähuppuani, kun ajattelin, että jotain outoa on tapahtunut. Sitten onkin hetki tyhjää, Badiu muistelee.

– Sitten muistan olleeni helikopterissa ja aurinko paistoi kasvoilleni. Tunsin paljon ilmavirtaa, kun kopteri lähti nousuun. Luulin, että olin kuollut ja olen menossa taivaaseen.

Lue myös nämä

  • Uusimmat