Jari-Matti Latvalan uudelle uralle huikea aloitus: Toyotalle kaksoisvoitto, Rovanperä neljäs

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier voitti Monte Carlon MM-rallin. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyotan Sebastien Ogier voitti rallikauden 2021 avauskisan Monte Carlossa. Jari-Matti Latvalan johtamalle Toyotalle ralli oli jättipotti, sillä Elfyn Evans ajoi toiseksi 32,6 sekuntia Ogierin takana.

Ogierille voitto oli Montessa jo uran kahdeksas, jonka myötä ranskalainen nousi kautta aikain valtiaaksi ikonisessa kisassa. Maanmiehellä Sebastien Loebilla voittoja Montesta kertyi uralla seitsemän kappaletta.

– Auto on toiminut mahtavasti. Olen todella nauttinut tästä kisasta. Nyt ainakin tuntuu, että oli hyvä valinta jatkaa vielä vuosi. Olen hyvin onnellinen, Ogier sanoi kisan päätteeksi.

– Seb oli parempi tänä viikonloppuna. Olisin kaivannut vähän enemmän itseltäni. Oli vaikeaa arvioida, miten paljon riskiä pystyy ottamaan. Tämän on Sebin kotiralli, joten hän on aina täällä kova vastus, Evans puolestaan totesi.

Toyotan Kalle Rovanperä sijoittui neljänneksi. Rengasrikko sunnuntain avauspätkällä tiputti suomalaisnuorukaisen Hyundain Thierry Neuvillen taakse.

Rovanperä osoitti jälleen puhdasta vauhtiaan olemalla toinen kisan päättäneellä Power Stagella saalistaen neljä ylimääräistä MM-pistettä. Ogier otti maksimipisteet kisasta ollen myös Power Stagen nopein. Toyota nappasi puolestaan maksimipisteet Monte Carlosta ja nykäisi heti 22 pisteen eron valmistajien MM-sarjassa Hyundaihin nähden.

– En usko, että tämä riittää. En ajanut mitenkään erityisen hyvin. En puskenut niin kovaa. Riskejä olisi voinut ottaa enemmän. Periaatteessa viikonloppu oli hyvä, ja ajoimme fiksusti. Voin kuitenkin olla tyytyväinen ajooni. Pieni epäonni vei kolmannen sijan, Rovanperä summasi viimeisen pätkän maalissa WRC All Liven lähetyksessä.

Hyundain Dani Sordo oli kilpailussa viides. Eroa Rovanperään jäi 40,6 sekuntia. Toyotan japanilaiskuski Takamoto Katsuta ylsi kuudenneksi.

Skodan Andreas Mikkelsen voitti ylivoimaisesti WRC2-luokan. Norjalaisen jälkeen toiseksi luokassa ajoi Fordin ranskalainen Adrien Fourmaux liki kaksi minuuttia Mikkelsenin perässä.

Yleiskilpailussa Mikkelsen oli seitsemäs ennen Fordin WRC-autolla ajanutta Gus Greensmithia sekä Fourmaux´ta.

Kuljettajien MM-sarjassa Ogierilla on kasassa avausrallin jälkeen 30 pistettä. Evans on toisena 21 pisteellään ja Neuville kolmantena 17 pisteellä. Rovanperällä on yksi piste belgialaista vähemmän.

Katso alta kooste lauantai-iltapäivän tapahtumista Monte Carlon MM-rallissa. Kilpailun tilanne ja aikataulu videon alla.