Jari-Matti Latvalan tuska jatkuu – ”On ollut kaikenlaista säätöä”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan suomalaiskonkari Jari-Matti Latvalan kisaviikonloppu oli jälleen murheellinen, kun rallin MM-sarja jatkui viikonloppuna Sardinian saarella.

Latvalan matkaan tarttui vain kaksi Power Stage -erikoiskokeelta hankittua MM-pistettä. Kauden aikana välillä tekniikka on pettänyt Latvalan, mutta tällä kertaa virhe oli oma ja jopa amatöörimäinen. Tuurilainen kaatoi perjantaina autonsa ja menetti hurjasti aikaa. Kaiken kukkuraksi hänelle tuli keskeytys perjantain viimeisellä pätkällä ohjausvian vuoksi.

Viime kaudella Latvala käänsi mollivoittoisen kauden suunnan ajamalla Suomessa kolmanneksi. Nyt suomalaiskuski on jälleen pakkoraossa, jotta MM-sarjan kautta aikain kokeneimman kuljettajan ura saa vielä jatkoa.

– Tauon aikana pitää ottaa vähän happea ja yrittää kääntää ajatukset pois rallista. Haetaan kokonaan toisenlaista loppuvuotta. Onhan tämä kausi ollut surkea. On minulla vauhtia ollut, mutta sitten on ollut kaikenlaista muuta säätöä, Latvala aloitti.

– Olen tehnyt toki itse virheitä, mutta on ympärillä ollut paljon muutakin. Siitä se sekava keitos kehittyy. Suomen ralli oli viime vuonna tärkeä ja se on nytkin valtavan isossa roolissa.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin päätöspätkän dramaattisista tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,268533″ ap mute ]

 

Portugalin rallin tavoin Toyotan loistava kisa meni pilalle päätöserikoiskokeella. Tällä kertaa kärsijä oli Ott Tänak, joka kohtasi vastaavan ohjausongelman kuin mitä Latvalalla oli perjantaina.

– Voitto oli tulossa ja tiimille isot pisteet. Ilmeisesti se oli ohjaustehostin, mikä Tänakilta petti. Pahaan paikkaan tulee nyt näitä, Latvala tuskaili tiiminsä puolesta.

– Tällaista se motorsportti on ja mitä tahansa voi sattua. Mitään ei ole saavutettu ennen kuin maaliviiva on ylitetty.

Lue myös nämä