Quantcast

Jari-Matti Latvalan pitkäaikaisen luottomiehen Miikka Anttilan uusi tehtävä paljastui – ”Tiedossa hirveästi opittavaa”

Miikka Anttila
Miikka Anttila. Kuva: Santeri Rosenvall/AKK
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kaikkien aikojen kokenein kilpailija, kartanlukija Miikka Anttila on saanut merkittävän roolin Suomen MM-rallin organisaatiosta. Anttila, 47, työskentelee jatkossa kilpailussa apulaiskilpailunjohtajan roolissa.

Anttila on osallistunut urallaan peräti 220 MM-ralliin kartanlukijana. Anttila aloitti kartturiuransa MM-sarjassa jo vuonna 1999 ja tuli tunnetuksi etenkin Jari-Matti Latvalan luottomiehenä. Viimeksi hän luki MM-sarjassa nuotteja helmikuussa Ruotsissa, missä hänen rinnallaan oli Eerik Pietarinen.

Anttilan ja Latvalan yhteistyö päättyi viime kauden jälkeen, kun Latvala jäi ilman tehdastiimipaikkaa rallin MM-sarjassa.

Nyt Anttila tarttuu uuteen haasteeseen ja toimii jatkossa asiantuntijana Neste-ralin kilpailunjohdossa. Apulaiskilpailunjohtajan roolissa Anttila ottaa vastuuta rallin eri osa-alueilla ja erityisesti niillä sektoreilla, joissa pitkästä kilpailijakokemuksesta ja sen tuomasta näkemyksestä on eniten hyötyä.

– Hänellä on varmasti paljon annettavaa Neste-rallin johtotiimiin itseni ja apulaiskilpailunjohtaja Kari Nuutisen rinnalla etenkin, kun rallin tekemisen ”salat” alkavat aueta. Tällaisena poikkeusaikana myös MM-ralliorganisaatio rakentaa tulevaa tiiviin yhteishengen kautta, joten Miikan mukaantulo on meille koko organisaatiossa positiivinen uutinen, kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen kertoo tiedotteessa.

Anttilalta löytyy kevyt kosketuspinta Suomen MM-rallin tekemiseen, sillä vuonna 2006 hän toimi kilpailijoiden yhdyshenkilönä tapahtumassa.

– Tiedossa on hirveästi opittavaa, mikä osaltaan lisää mielenkiintoa ja motivaatiota. Voidaan sanoa, että tähän asti olen ollut tapahtumassa asiakkaana ja palvelun tilaajan. Nyt siirrynkin palveluntarjoajan rooliin, joten lähtökohta on toisenlainen. Kilpailijoiden yhdyshenkilön roolissa toimiminen aikoinaan avasi silmiä kokonaisuudelle, mutta nyt hyppääminen organisaation johtotiimiin avaa niitä varmasti vielä enemmän, Anttila kertoo.

Lue myös: Tässä se on: Suomen MM-rallin juhlakilpailun reitti julki

Katso alta video Suomen MM-rallin reitistä. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2284,326045″ ap mute ]

 

Anttila toivoo, että hänen ammattitaidostaan on hyötyä kisaorganisaatiolle.

– Uskon, että pystyn antamaan perspektiiviä tekemiseen ja ainakin referenssini ovat kohdallaan; olen nähnyt, mitä muut tekevät ja mitä itse olen tehnyt. Suomen MM-ralli on jo niin korkealla tasolla, että omin silmin nykyistä on vaikea lähteä paljoa parantamaan. Mutta tason säilyttäminen ja kehityksen etulinjassa pysyminen tarjoilevat toki hyvän haasteen.

Suomen MM-ralli on ohjelmassa 6.-9. elokuuta. Kyseessä on juhlavuosi, sillä ralli järjestetään 70. kerran.

Lue myös nämä

  • Uusimmat