Jari-Matti Latvalan pakko onnistua Jyskälässä – ”Halu onnistua on kova”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Synkän alkukauden rallin MM-sarjassa ajanut Jari-Matti Latvala starttaa ensi viikolla kotikisaan isot paineet niskassaan. 

Toyota-kuskin on pakko onnistua Suomen sorateillä ja kääntää mollivoittoinen kausi soimaan duurissa. Tahdosta se ei ainakaan jää kiinni.

– Minulla on ollut vaikea vuosi ja halu onnistua on kova. Motivaatiota löytyy. Minulla on hyvä auto alla ja kokemusta paljon, Latvala kertoo Neste Rallin tiedotteessa, mistä menestysresepti löytyy.

– Viime vuonna Jyväskylä oli meille käännekohta ja yritetään työstää sitä fiilistä nyt ajamiseen samalla tavalla, jotta päästään kääntämään kurssi. Tauko on tehnyt hyvää ja Sardiniassakin vauhti oli kohdallaan, mutta siihen tuli erilaisia asioita, eikä saatu tulosta, Latvala jatkaa.

Sardiniassa Latvalan tallitoveri Ott Tänak menetti varman voiton viimeisellä pätkällä. Kesätauon aikana Toyotan pajalla on ratkottu ohjausongelma kuntoon.

– Se johtui alihankkijan virheestä ja siihen on reagoitu. Insinöörit ovat tehneet sellaisia ratkaisuja, että se ei tule toistumaan, Latvala sanoo.

Kaiken loksahtaessa paikoilleen, voi Tommi Mäkisen johtama Toyota kamppailla Suomessa jopa kolmoisvoitosta.

– Voitosta tulee varmasti kova taistelu. Kovimmat kaverit tulevat omasta tiimistä. Meidän auto on ollut voittaja-auto kahtena viime vuotena, ja se tulee olemaan nopea myös tänä vuonna. Tänak on ennakkosuosikki ja Kris (Meeke) on ajanut Jyväskylässä aikaisemminkin hyvin, Latvala pohtii.

– Mielenkiintoista on myös nähdä Esapekan (Lappi) suoritus, sillä Citroën on ollut yleensä hyvä Jyväskylässä. Hyundaille tämä on kenties vaikein kilpailu MM-sarjassa, joten on mielenkiintoista nähdä, miten he ovat nyt valmistautuneet.

 

 

Lue myös nämä