Quantcast

Jari-Matti Latvalan pajalla riittää kiirettä koronasta huolimatta – ”Pakko vain uskoa, että jossain vaiheessa rallihommat jatkuvat”

Jari-Matti Latvala
Etualan Celicalla ovat ajaneet niin isä kuin poika Latvala. Takana rakenteilla olevat autot. Kuva: Jari-Matti Latvala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kautta aikain kokenein kuljettaja Jari-Matti Latvala pysyttelee kiireisenä, vaikka koronapandemia elämään lyökin rajoituksia.

Latvalan piti ajaa kesäkuussa Sardiniassa tämän kauden toinen kisansa MM-sarjassa, mutta korona sotki suunnitelmat. Positiivisella luonteella varustettu tuurilainen ei kuitenkaan ole jäänyt tuleen makaamaan, vaikka ajohommat ovatkin jäissä. Latvala rakentaa parhaillaan kahta Toyota Celicaa ja yhtä Mitsubishi Lanceria omaan museoonsa.

– Minulla on kolme autoa työn alla, joita on nyt aikaa rakentaa, kun kisoja ei ole. Kesällä olisi tarkoitus saada autot kasaan ja museoon. Minulla on rakenteilla Celicat 165 ja 185 sekä Mitsubishi Evo3. Museota ei voida toki vielä avata, mutta olisi tärkeää, että saataisiin autot sinne. Se 165:n tulee kyllä ajoon isännälle, mutta kaksi muuta menee museoon, Latvala valotti Rallit.fille.

Jari-Matti Latvalan museo
Jari-Matti Latvala rakentelee autoja työkseen. Kuva: Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala
Latvalan pajalla on pitänyt kiirettä viime viikkoina. Kuva: Jari-Matti Latvala

Latvalan pitää kiireisenä myös syksyllä ilmestyvä elämänkertakirja. Silti suurin työ tehdään tällä hetkellä autojen parissa. WRC-paluusta haaveileva suomalaistähti pistää ensin kolme rakenteilla olevaa koria kuntoon, jonka jälkeen jonossa on seuraavat myynti- ja vuokrakäyttöön tarkoitetut autot.

– Kirjaprojektia tehdään nyt tässä korona-arjen keskellä ja oman yrityksen töitä teen kovasti. Kunhan nuo kolme saadaan kasaan, niin sitten olisi tarkoitus aloittaa jo toisten autojen rakentaminen. Pakko vain uskoa, että jossain vaiheessa ne rallihommatkin jatkuvat ja ihmiset vielä tarvitsevat ralliautoja, Latvala toteaa.

Katso alapuolelta parhaat palat Meksikon MM-rallista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,332372″ ap mute ]

 

– Sillä mielellä minä haluan autoja rakentaa. Ei kannata nyt kaikkia asioita lyödä jäihin. Sitten on hankalaa, jos kysyntää alkaa taas tulla, eikä ole autoja eikä osia tarjota.

 

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvalan pajalla on Audi poikineen. Kuva: Jari-Matti Latvala

 

Jari-Matti Latvala
Myös Volkkareilla on oma osastonsa. Sininen Kleinbus on todellinen helmi. Kuva: Jari-Matti Latvala

 

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Hommia riittää, kun pelkästä rungosta alkaa autoa rakentamaan. Kuva: Jari-Matti Latvala

 

Jari-Matti Latvala
Kuva: Jari-Matti Latvala

Lue myös nämä

  • Uusimmat