Quantcast

Jari-Matti Latvalan miehistölle harvinaista herkkua – ”Me vihaamme häviämistä”

Jari-Matti Latvalan johtamassa Toyotan rallitiimissä oli ilo ylimmillään Kenian MM-rallin päätteeksi.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarinen Safari-ralli näytti jälleen kerran, miksi se on MM-sarjan rankin osakilpailu. Useat kuljettajat olivat pahoissa ongelmissa savanniteillä – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: Toyotan nelikko selvitti haasteen ilman isompia murheita.

MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä johdatti Toyotan peräti neloisvoittoon Keniassa. Rovanperän vanavedessä Elfyn Evans ajoi toiseksi, Takamoto Katsuta kolmanneksi ja Safarin voittoa puolustanut Sebastien Ogier neljänneksi.

Autonvalmistajan neloisvoitto on harvinaista herkkua MM-sarjassa. Viimeksi tempussa oli onnistunut Citroen vuonna 2010 Bulgariassa. Toyotan edellinen neloisvoitto oli tullut vuonna 1993.

– Tämä on poikkeuksellinen tulos. Siitä on lähes 30 vuotta, kun Toyota teki saman täällä Safarissa, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala iloitsi.

– Tämä on harvinainen hetki. Voin vain kiittää tiimiä ja kuljettajia siitä, miten hienoa työtä he ovat tehneet.

MM-sarjan historiassa on nähty nyt kaikkiaan 13 neloisvoittoa. Vuoden 1990 Portugalin rallissa Lancia-kuljettajat valloittivat peräti viisi kärkisijaa.

– Kun teemme yhdessä tätä työtä ja elämme yhdessä tätä henkeä, me voimme tehdä yhdessä tällaisia tuloksia. Ja me voitamme, koska me inhoamme häviämistä, Latvala latasi.

Rovanperälle voitto oli jo neljäs kuluvalla kaudella. Toyotan suomalaistähti onnistui jälleen kasvattamaan johtoaan MM-pistetaulukon piikkipaikalla – eroa toisena olevaan Thierry Neuvilleen on nyt 65 pistettä.

Katso MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Rovanperän kisaurakka alkoi rengasrikolla ja lähes kaadolla yleisöerikoiskokeella Nairobissa, mutta sen jälkeen puuppolalainen näytti, miksi hän on ollut tämän kauden ykkösnimi. Rovanperä kuittasi voiton lopulta lähes minuutin erolla Evansiin.

– Kalle on rikkonut jo melkein kaikki ennätykset. Hän on maaginen poika, Latvala hehkutti.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan heinäkuun puolivälissä Virossa.

Katso alapuolelta kooste tapahtumarikkaasta Safari-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat