Jari-Matti Latvalan keskeytyksestä valtava pettymys Toyotalle – ”Ei tätä tunnetta osaa sanoiksi pukea”

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyota Gazoo Racing -rallitiimin urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström ei voinut kuin pyöritellä päätään, kun talli sai tiedon Jari-Matti Latvalan keskeytyksestä Sardinian MM-rallissa.

Latvala kävi launtain erikoiskokeilla kovaa kamppailua tallikaveriaan Esapekka Lappia kolmossijasta. Latvala ajoi illan viimeisen erikoiskokeen maaliin kolmannella tilalla, mutta matka katkesi siirtymälle kohti Algheron huoltoaluetta.

– Pojat olivat erittäin vähäsanaisia, kun soitin heille. Ilmeisesti he osuivat viimeisellä pätkällä kiveen. Samalla tavalla kävi monelle muullekin kuljettajalle, Lindström kertoi.

Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila yrittävät saada auton kuntoon tien poskessa, mutta Toyota Yaris WRC ei suostunut lähtemään enää liikkeelle. Ensitietojen mukaan autosta hajosi laturi.

– Autosta ei löytynyt mitään, minkä he olisivat voineet korjata. Varmasti vika on jossakin sähköpuolella, koska autosta hävisivät yhtäkkiä virrat. Saamme lisää tietoa, kunhan auto tulee huoltoon, Lindström sanoi.

Latvala on keskeyttänyt peräti neljässä MM-rallissa peräjälkeen. Lindströmin mukaan kuljettaja ja kartturi olivat kuin maansa myyneitä, kun kisa päättyi jälleen kerran ennen aikojaan. Myös Toyotalle keskeytys oli kova takaisku.

– Ei tätä tunnetta osaa oikein pukea sanoiksi. Pojatkin olivat hyvin pettyneitä.

Lisää aiheeseen liittyviä tuoreita uutisia:
Jaa uutinen
Avatar

Toni Heinonen

toni.heinonen(a)rallit.fi
Päätoimittaja