Quantcast

Jari-Matti Latvalan johtamalla Toyotalla edessä iso päätös – tallipomo toivoo apua Esapekka Lapilta

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi voitti Suomen MM-rallin Toyotalla kesällä 2017. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin pesti Toyotan rallitiimissä ensi vuodeksi ei ole vielä kiveen hakattu. Näin sanoo Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.

Syyskuun alussa paljastui, että Esapekka Lappi saa käyttöönsä Toyotan viidennen WRC-auton Suomen MM-ralliin, joka on ohjelmassa lokakuun alussa.

Lappi on vahvasti tyrkyllä Toyotan tehdastiimiin, joka etsii ensi kaudeksi kuljettajaa jakamaan ajovastuuta kolmannessa autossa Sebastien Ogierin kanssa. Ogier ei aja ensi vuonna enää täyttä kautta vaan yksittäisiä kisoja.

Ogier on toistaiseksi ilmoittanut, että hän haluaa ajaa kauden avaavan Monte Carlon MM-rallin, mutta Ruotsin lumirallin hän jättää väliin.

– Lisäksi hän on sanonut, että hän on ajatellut ajavansa neljä tai viisi rallia. Tällaisia keskusteluja olemme tähän mennessä käyneet, mutta mitään ei ole päätetty, tallipomo Latvala kertoo.

Lappi oli Toyotalle luonnollinen valinta tiimin viidenteen WRC-autoon Jyskälässä.

– Tänä voimme vain Suomessa tarjota viidennen auton ja päätimme antaa sen mahdollisuuden Esapekalle. Hän on vahvimmassa asemassa talliimme ensi vuodeksi, mutta vapaana on myös useita muita kuljettajia, Latvala toteaa.

Latvalan mukaan Toyotan kuljettajapäätöstä ei tarvitse odottaa vuoden loppuun saakka.

– Lokakuussa ajetaan Suomen ja Katalonian MM-rallit. Sen kuukauden aikana meidän on tehtävä päätös, Latvala alleviivasi.

Lappi voi omalla suorituksellaan antaa Toyotalle apua päätöksentekoon.

– Toivon, että Esapekka ajaa hyvän kilpailun Suomessa. Se helpottaisi tilannettamme, Latvala myöntää.

Lappi kilpaili viimeksi Toyotan WRC-autolla kaudella 2018. Vuonna 2019 suomalaiskuljettaja edusti Citroenia ja viime kaudella hän ajoi M-Sport Fordin WRC-autolla. Lappi jäi ilman WRC-sopimusta täksi vuodeksi.

Katso alapuolelta Jari-Matti Latvalan haastattelu viime viikonloppuna ajetun Kreikan MM-rallin jälkeen. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2354,387462″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat