Quantcast

Jari-Matti Latvalan johtama Toyota pelasi uhkapeliä edellisessä MM-rallissa – ”Kaikki alkoi menemään pieleen”

Jari-Matti Latvalan johtama Toyotan rallitalli oli sanalla sanoen pahasti yössä pari viikkoa sitten ajetussa Kreikan MM-rallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tekniset murheet pilasivat sekä Elfyn Evansin että Esapekka Lapin kisan, kun taas Kalle Rovanperä liukasteli aura-auton roolissa puuhun. Toyotan vauhti Kreikan soralla ei olisi silti riittänyt pahinta kilpakumppania Hyundaita vastaan, vaikka teknisiä murheita ei olisi tullutkaan.

Latvalan mukaan homma lähti menemään väärille jengoille jo kisaa edeltävissä testeissä.

– Kaikki alkoi menemään pieleen jo testeissä. Uskon, että ne olivat kaikista huonoimmat testit ainakin sinä aikana, kun minä olen ollut Toyotalla. Meillä oli teknisiä ongelmia, sadetta ja pari miehistämme ajoi myös ulos, Latvala taustoittaa Dirtfish-sivustolla.

– Ongelmana oli, että meiltä loppui kilometrit kesken. Me olimme tehneet päivityksiä jousitukseen, mutta olisimme tarvinneet lisää testikilometrejä. Siitä se haaste syntyi, kun jätkät eivät päässeet ajamaan tarpeeksi uudella jousituksella. Meillä oli jotain uutta autossa, mutta emme pystyneet hienosäätämään sitä tarpeeksi.

Kun testit jäivät vajaaksi, kärsi siitä myös Toyota-kuljettajien itseluottamus.

– Se on juuri niin. Homma näkyi jo testipätkällä. Kuskeilla ei ollut luottoa autoon. Tajusimme heti, että tästä tulee kova kisa. Yritimme sanoa heille, että yritetään vain pysytellä kärsivällisinä ja otetaan ne pisteet, jotka otettavissa on, Latvala summaa.

– Ikävä kyllä kaiken päälle tulivat vielä Esapekan ja Elfynin tekniset ongelmat.

Jousituksen suhteen Latvala ei paljasta, mitä Toyotan kilpureissa on muuttunut. Tiimi kuitenkin yritti jotain uutta, sillä hitaissa soraralleissa Hyundai on ollut jo pitkään japanilaisvalmistajaa parempi.

– Meillä on ollut vaikeaa, kun on kova tienpinta, kovat renkaat ja liukasta. Sillä osa-alueella me olimme ongelmissa jo Sardiniassa. Sen takia yritimme parantaa autoamme Kreikkaa, Latvala sanoo.

Katso alapuolelta Kreikan MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat