Jari-Matti Latvalalta tärkeä viesti Kalle Rovanperälle – tallipomo kertoi myös huolestuttavan uutisen

Toyotan Kalle Rovanperä joutuu tiukkaan paikkaan Puolan MM-rallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä ja kartturi Jonne Halttunen olivat lomailemassa, kun yhtäkkiä tuli kutsu tositoimiin tiistaina. Rovanperä lähti yksityislennolla pikahälytyksellä tiistai-iltana Puolaan kesken vesiskootterin virityshommien. Halttunen koukattiin matkalta mukaan tatuointistudiolta Tallinnasta.

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala kertoi, että tällä kertaa suomalaisfanien on oltava maltillisia.

– Lähtökohtaisesti on tosi vaikea ajaa voitosta, jos et ole ajanut testejä, etkä ole ihan sinut auton kanssa. Olen sen myös sanonut Kallelle, ettei häneltä sitä odoteta, Latvala kertoi.

– Tiedän, ettei voitosta pysty ajamaan, eikä se ole tavoitteena. Hän tuli tänne tukemaan tiimiä. Jos Kalle voi ajaa viiden joukkoon, se on hyvä suoritus ja jos hän yltää palkintopallille, niin se olisi jo huippuhyvä juttu.

Latvala kuitenkin luottaa, että viikonlopun mittaan Rovanperän vauhti tulee nousemaan.

– Fiilis varmasti kasvaa, kun ajaa enemmän ja tulee tunnetta pidosta. Jos keli muuttuu vaikeaksi, niin se voi olla Kallen etu, Latvala mietti.

– Tärkeintä on hakea alussa fiilis ajamiseen ja itseluottamus. Siinä mielessä ensimmäiset pätkät ovat tärkeitä, ettei tule mitään isompia virheitä. Helpompi on hyökätä myöhemmin ja lähtöpaikan pitäisi myös auttaa.

Sen sijaan Toyotan Elfyn Evansin suoritustaso on kysymysmerkki. Kevään karkeissa soraralleissa mies oli eksyksissä. Puolasta pitäisi alkaa uuden hyökkäyksen, mutta kysymysmerkkejä on ilmassa.

– Shakedownissa Elfynillä oli hyvän oloinen suoritus. Hän kuitenkin valitteli, että olisi vähän kipeä olo. Toivottavasti ei ole mikään flunssa tulossa. Olo ei ollut paras mahdollinen. Nyt pitää vain huilata ja säästää energiaa kisaa varten, Latvala paljasti.

Lue myös nämä

  • Uusimmat