Jari-Matti Latvalalta suorat sanat Rovanperän mahdollisuuksista MM-rallissa – ”Kalle maksaa isoa hintaa”

Toyotan rallitalli lähtee itseluottamusta täynnä torstaina käynnistyvään Sardinian MM-ralliin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Alkukauden viidestä rallista Toyotan on vienyt nimiinsä neljä. Sardiniassa lähtöpaikat näyttelevät kuitenkin suurta roolia. MM-sarjaa johtava Kalle Rovanperä joutuu perjantain pitkään ajopäivään ensimmäisenä autona.

Myös Elfyn Evansin ja Sebastien Ogierin lähtöpaikka on etujoukoissa. Sen sijaan Hyundain kolmikko Thierry Neuville, Esapekka Lappi ja Dani Sordo pääsevät iskemään paremmista asemista.

Viime kaudella Toyota oli ongelmissa Sardinian ja Kreikan ralleissa, missä pitää ajaa rajuissa olosuhteissa kovan seoksen renkaalla. Tänä vuonna Ogier kuitenkin juhli jo voittoa Meksikossa ja Rovanperä Portugalissa, joten ainakin vaikuttaa siltä, että ongelmat ovat nyt ratkaistu.

– On mielenkiintoista nähdä, miten suoriudumme Sardiniassa. Viime vuonna se kisa oli meille taistelua, mutta sen jälkeen olemme tehneet monia parannuksia autoomme rajuja soraralleja varten. Ainakin kahdessa ensimmäisessä sorakisassa homma toimi hyvin, tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kommentoi.

Latvala povaa ratkaisuja nimenomaan perjantaille, kun ohjelmassa on kahteen kertaan ajettava Monte Lernon monsterierikoiskoe. Yhteensä perjantaina ajetaan yli 140 EK-kilometriä.

– Perjantain Monte Lerno on melkein 50 kilometriä pitkä. Niin pitkä se ei ole ollut sitten vuoden 2014 jälkeen. Varsinkin toisella lenkillä renkaiden kulumisen hallinta on avainasemassa, Latvala miettii.

– Kalle maksaa isoa hintaa lähtöpaikastaan, sillä tässä kisassa tien avaaminen on iso ongelma. Sebastien ja Elfyn ovat kuitenkin paremmilla paikoilla. Toivottavasti heillä on mahdollisuus haastaa voitosta. On myös mielenkiintoista nähdä Takamoton (Katsuta) suoritus, sillä hänellä oli vauhtia jo Portugalissa.

Sardinian MM-ralli starttaa torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinainen kisa käynnistyy torstai-iltana Olbian keskustan tuntumassa kaasuteltavalla yleisöerikoiskokeella.

Katso alapuolelta, mitä Sardinian rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat