Quantcast

Jari-Matti Latvalalta kova ennustus Toyotan japanilaiskuskista

Takamoto Katsuta
Takamoto Katsuta. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Japanilainen Takamoto Katsuta aloittaa tänä vuonna toisen täyden kautensa Toyotan tiimissä ykköskaliiberin autolla. Viime vuonna Katsuta saavutti uransa ensimmäisen palkintosijan, kun mies sijoittui kesäkuun Kenian MM-rallissa komeasti toiseksi. 

Safari-rallin jälkeen Katsutalle sattui heikompi jakso, kun japanilainen keskeytti neljässä perättäisessä rallissa. Kausi päättyi kuitenkin marraskuussa seitsemänteen sijaan, vaikka myös Monzan ralli oli lähellä jäädä kesken päätöspäivän kolarin johdosta.

– Me todistimme Takalta todella hienoja hetkiä viime kaudella. Esimerkiksi Kenian tulos oli huima, mutta sitten oli myös vaikeampi jakso. Kaikki keskeytykset eivät kuitenkaan johtuneet hänestä itsestään. Tiedän, että Takan itseluottamus koki kolauksen ja sitä kautta paineita tuli lisää, Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala kertaa rallin MM-sarjan verkkosivuilla.

– Myös Monzassa hän teki virheen viime hetkillä, mutta oli tärkeää, että hän pääsi kisan maaliin. Sanoimme hänelle, että laitamme auton kuntoon ja että vedät sitten täysillä viimeisen pätkän. Niin hän myös teki ja viimeisen erikoiskokeen aika oli hieno.

Rallin MM-sarja siirtyy tänä vuonna hybridiaikakaudelle, kun kauden avaavassa Monte Carlon MM-rallissa ensi viikolla viivalla ovat uudet Rally1-autot. Latvala uskoo, että Toyotan satelliittitallissa ajava Katsuta napsii tulevalla kaudella lisää palkintosijoja.

– Pystyykö hän ajamaan tällä kaudella podiumeja? Minä ainakin uskon niin. Viime kaudella saimme yhden palkintosijan ja uskon, että tällä kaudella niitä tulee enemmän.

Katso alapuolelta Katsutan huima ulosajo Belgian MM-rallissa.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385454″ ap mute]

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat