Jari-Matti Latvalalta isot kehut Rovanperälle – ”Muuten ei voi olla mestari”

Toyotan rallitallin osalta Puolan MM-ralli on ollut toistaiseksi menestys.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Pentti-Oskari Ilmonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Pikahälytyksellä kisaan mukaan tullut Kalle Rovanperä johtaa rallia ja Elfyn Evans säestää kolmannella sijalla. Tallipäällikkö Jari-Matti Latvala hehkutti Rovanperän huikeaa vetoa.

– Hyvä päivä on ollut. Kalle otettiin tänne lyhyellä varoitusajalla. Sanoin hänelle, että emme odota mitään. Hänellä on kuitenkin ollut päämääränä, että hän haluaa ajaa voitosta, Latvala sanoi Rallit.fille.

– Iltapäivät ovat varsinkin olleet hänelle vahvoja. Aamulla hän ei ole ihan ollut tyytyväinen nuotteihin ja vähän sellaista kiukkuakin on ollut.

Vaikka Rovanperältä ei odotettu mitään, ei suomalaiskuski ole tyytynyt vain kurvailemaan. Voitto on ainoa asia, mikä Toyota-kuskille merkitsee.

– Onneksi se on voittamisen haku siellä taustalla. Muuten ei voi olla mestari, Latvala summasi.

Myös Evansin piristyneet suoritukset lämmittivät tallipomon mieltä.

– Elfynin vauhti on ollut tosi hyvää. Siihen olen myös tyytyväinen. Rengas räjähti ja sitten hän huomasi, ettei kannata ottaa riskejä. Hän halusi ottaa kolmannen sijan ja siitä hyvät ehdolliset pisteet, Latvala kertoi.

Selvää kuitenkin on, että myös sunnuntaina Toyota-kuskien on onnistuttava. Uutta pistejärjestelmää hyväksi käyttäen Hyundain kuljettajat ovat toistuvasti piesseet Toyotan miehistöt lisäpisteiden metsästyksessä.

– Se on ollut meidän kompastuskivemme. Jääkiekkotermein me olemme vähän pelanneet puolustuspeliä. Nyt meidän on pakko yrittää myös vähän hyökätä. Ei voida aina olla puolustuslinjalla. Se vaatii kaikilta meidän kuskeiltamme, että huomenna on mentävä hyökkäys edellä, Latvala kertoi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat