Quantcast

Jari-Matti Latvalalta iso tunnustus Tommi Mäkiselle

Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala
Tommi Mäkinen ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala ei ottanut kaikkea kunniaa Toyotan menestyksestä viime viikonloppuna ajetussa Monte Carlon MM-rallissa.

Latvala teki kisassa debyyttinsä Toyotan tallipäällikön tehtävissä. Latvalan tulikaste uudessa pestissä ei olisi voinut saada parempaa alkua, sillä Toyota keräsi haastavasta Montesta maksimipisteet valmistajien MM-sarjaan. Toyotan Sebastien Ogier ja Elfyn Evans ottivat kaksoisvoiton, ja Kalle Rovanperä säesti hienosti nelostilallaan.

Toyota tuli rallin MM-sarjaan Tommi Mäkisen johdolla kaudella 2017. Talli sai syytä riemuun heti Yaris WRC -auton debyyttirallissa, kun Latvala ajoi toiseksi Montessa.

Sen jälkeen Mäkisen johtama tiimi pääsi juhlimaan useita kertoja. Puuppolalaisen aikakaudella Toyota saavutti yhden valmistajien maailmanmestaruuden ja kaksi kuljettajien MM-titteliä.

Vuodenvaihteessa tallipäällikön roolissa aloittanut Latvala ei unohtanut Mäkisen tekemää pohjatyötä menestyksekkään Monte Carlon rallin jälkeen.

– Se oli mukavaa, kun sain onnitteluja ja viestejä, mutta meidän pitää muistaa myös se henkilö, joka oli tehnyt kaiken kovan työn. Meidän täytyy muistaa, että tämä on edelleen Tommi Mäkisen rakentama talli, Latvala kertoo DirtFish-sivustolla.

– Hän nosti tämän tiimin huipulle. Auto, kuljettajakokoonpano ja koko talli oli pistetty pystyyn ennen kuin minusta tuli tallipäällikkö. Olen tehnyt vain pientä hienosäätöä. Ehkä tähän tulee muutos tulevaisuudessa, kun kausi etenee, mutta en tiedä, Latvala lisää.

– Tiedän kuitenkin sen, että Tommilla ei välttämättä ollut helppoa seurata, kun joku toinen ottaa ohjiinsa auton, jonka hän on rakentanut.

Latvala haaveili vielä jokunen kuukausi sitten paluusta rallin MM-sarjaan tehdastallin kuljettajaksi. Nyt kuskiura huipulla on ohi ja edessä uudet haasteet tallipäällikkönä.

– Oli outoa olla tuulilasin toisella puolella (Monte Carlon rallissa). Voin nyt kertoa, että kun kuljettajat ja kartturit valmistautuivat ensimmäiseen pätkään, minulla oli hieman turhautunut olo, Latvala tunnustaa.

– Muutamaa tuntia myöhemmin, varhain perjantaiaamuna, kun näytti yhä keskiyöltä ja jäätä oli kaikkialla ja kaikki miettivät rengasvalintoja… Siinä vaiheessa en ollut enää varma, haluaisinko hypätä kuljettajan penkille. Olin erittäin tyytyväinen omalla paikallani tallin tiloissa!

Rallin MM-sarjan toinen osakilpailu ajetaan helmikuun lopussa Rovaniemellä.

Katso alta Monte Carlon MM-rallin kooste.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,364753″ ap mute ]

Lue myös nämä