Jari-Matti Latvalalta iso lupaus: ”Suosittelen Esapekkaa”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Esapekka Lapin ajopesti Toyotan tehdastiimiin on enää sinettiä vaille varma juttu.

Lappi palasi sunnuntaina päättyneessä Suomen MM-rallissa WRC-auton rattiin yli kymmenen kuukauden tauon jälkeen. Pieksämäkeläinen antoi kovat näytteet osaamisestaan Toyotan WRC-kilpurilla, jonka hän oli vuokrannut käyttöönsä Jyväskylään.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala oli vakuuttunut Keski-Suomen sorateillä neljänneksi sijoittuneen Lapin esityksestä.

– Esapekan suoritus oli todella kova. Lähdimme hakemaan sijoitusta viiden joukkoon ja hän oli neljäs. Olen vakuuttunut hänen vauhdistaan, Latvala alleviivasi.

Toyotalla on yksi kuljettajapaikka auki ensi kaudelle, vaikkei tiimi ole vielä julkistanut yhtäkään sopimusta vuodelle 2022. Sitä voidaan pitää varmana, että Suomessa rallivoiton ottanut Elfyn Evans ja suomalaiskuski Kalle Rovanperä jatkavat tiimin täysipäiväisinä pilotteina, ja lisäksi Sebastien Ogier ajaa valikoituja kisoja.

Toyota tarvitsee kuljettajan niihin kisoihin, joihin Ogier ei starttaa ensi kaudella.

– Näen tilanteen niin, että Esapekka olisi meille hyvä kuljettaja. Pystyn ehdottamaan häntä Japanin päähän, mutta Japanissa tehdään lopullinen päätös kuljettajavalinnoista, Latvala painotti.

Latvala teki samalla kovan lupauksen.

– Voin sanoa, että minä suosittelen Esapekkaa. Olin tyytyväinen hänen tekemiseensä. Tämä oli osoitus siitä, että hän olisi paras kuljettaja Ogierin kaveriksi.

Toyotalta odotetaan pian lopullista tietoa ensi kauden kuskeista.

– Sen voin luvata, että lokakuun aikana saamme vahvistukset siitä, ketkä ovat kuljettajamme.

Rallin MM-kauden viimeistä edellinen osakilpailu ajetaan vajaan kahden viikon kuluttua Kataloniassa.

Katso alta kooste Suomen MM-rallin Power Stage -erikoiskokeen tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat