Quantcast

Jari-Matti Latvalalta huojentava viesti Esapekka Lapille

Esapekka Lappi saa ajaa paineitta torstaina käynnistyneessä Suomen MM-rallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänä vuonna pääluokkaan palannut Lappi sai loistavan alun kaudelleen, kun hän ajoi kolmanneksi Ruotsin talvirallissa. Sen jälkeen pieksämäkeläisellä ei ole kulkenut yhtä hyvin.

Kroatiassa hän keskeytti kertaalleen, samoin Sardiniassa. Virosta tuli kuudes tila yhden rengasrikon rasittamana.

Lappi on tällä kaudella jakanut ajovastuuta Sebastien Ogierin kanssa Toyotan kolmosautossa. Suomalaisen sopimus on katkolla kauden lopussa.

Jyväskylässä Lapilla on tilaisuus näyttää todelliset taitonsa. Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan mukaan Lapin tulevaisuus ei ole kiinni ”Jyskälän” tuloksesta.

– Tiedämme sen, että Esapekalla on vauhti kohdallaan. Vauhdista se ei ole kiinni, Latvala painottaa.

– Hänellä on ollut hieman huonoa tuuriakin parissa rallissa. Esapekalla ei ole täysi ohjelma, mikä tekee hommasta hieman hankalampaa. Esapekan ajaminen ei ole yhdestä kilpailusta kiinni.

Lapilla on taskussaan Suomen MM-rallin voitto vuodelta 2017. MM-sarjaa ylivoimaisesti johtava Kalle Rovanperä puolestaan jahtaa ensimmäistä voittoaan Jyväskylässä.

Latvalan mukaan Rovanperän ei tarvitse lähteä varmistelemaan Keski-Suomen sorateillä, vaikka siihen olisikin varaa.

– Tämä on sellainen kisa, jossa Kalle saa lähteä puhtaasti ajamaan voitosta. Tämä on hänelle tärkeä kotikilpailu, Latvala sanoo.

Kotikilpailun voitto ei ole kuitenkaan mikään helppo juttu, vaikka tiet olisivat kuinka tuttuja. Esimerkiksi Jyväskylän lähistöltä Laukaasta kotoisin oleva Juha Kankkunen onnistui tempussa vasta 11. yrittämällään.

Viime vuonna Rovanperä oli yksi Suomen MM-osakilpailun ennakkosuosikeista, mutta meno tyssäsi hiekkakasaan.

– Välillä voi tulla niin sanotusti kotikisan kirous. Vaikka ajo kulkisi, sitten tapahtuu jotain teknisiä ongelmia tai rengasrikko. Tämä on nopeuskilpailu, eikä täällä ole aikaa hakea vauhtia. Silloin kun lähdetään vetämään, pitää ajaa kaasu pohjassa. Kun täällä ajaa voitosta, se ei kestä mitään ongelmia, Jyskälän kolmesti valloittanut Latvala tietää.

Katso alta video Suomen MM-rallin testierikoiskokeesta.

Lue myös nämä

  • Uusimmat