Jari-Matti Latvalalle iso pettymys historic-rallissa, keskeytys kärkipaikalta

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala ja Toyota Celica GT-Four. Kuva: Jari Nurminen

Rallin MM-sarjasta viime kauden jälkeen työttömäksi jäänyt Jari-Matti Latvala palasi tositoimiin ensi kertaa sitten helmikuisen Ruotsin MM-rallin, kun tuurilainen oli mukana Lammilla lauantaina ajetussa Top Building -rallissa.

Latvalan ja kartanlukija Juho Hännisen matka Toyota Celicalla katkesi kuitenkin kolmannella erikoiskokeella, kun vasen etupyörä lähti alta yllättäen. Pyöränpultit pettivät ja tuloksena oli keskeytys. Ennen keskeytystään Latvala ja Hänninen johtivat yleiskilpailua, vaikka mukana kisassa on nippu uuden sukupolven R5-luokituksen autoja.

Top Building -rallin nuottiluokan yleiskilpailun voittoon ajoi lopulta Juuso Metsälä Skoda Fabia R5:lla. Metsälä oli kisassa ylivoimainen, sillä toiseksi sijoittunut, niin ikään Skodalla kaasutellut Jari Huuhka jäi 41,6 sekuntia.

Jaro Kinnunen ylsi nuottiluokassa kolmanneksi Mitsubishillään. Ford Fiesta R5:lla ajanut Arto Soininen oli neljäs ennen Mini-kuski Riku Tahkoa.