Jari-Matti Latvalalla tiukka kamppailu voitosta – taipui historic-autollaan Hyundai-kuskille

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala nappasi historic-luokan voiton Askolan Granit -rallissa lauantaina, mutta yleiskilpailun ykköstilaan hän ei yltänyt tällä kertaa.

Toyota Celicalla kisanneet Latvala ja kartanlukija Juho Hänninen taipuivat yleiskilpailussa 11,4 sekunnin erolla Riku Tahkolle ja sijoittuivat toiseksi ennen Skoda-kuljettaja Kalle Markkasta.

Toyotan WRC-tallin päällikkönä työskentelevä Latvala ja saman tiimin testikuljettaja Hänninen voittivat vuosi sitten Keravan ympäristössä järjestetyn Askolan Granit -rallin lyötyään Markkasen niukalla erolla. Markkanen jäi tälläkin kertaa täpärästi taakse, mutta Tahkon vauhtiin Latvala ei pystynyt vastaamaan.

Hyundai i20 R5 -autolla kilpaileva Tahko peittosi heti avauspätkällä Latvalan 10,6 sekunnilla. Kolmella viimeisellä pätkällä Latvala ajoi kaksi pohja-aikaa, mutta hän ei pystynyt saavuttamaan Tahkoa, jolle kirjattiin niin ikään kahdet pohjat.

Jos video ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Lauantain kilpailussa ajettiin rallin Suomen juniorimestaruusluokkien pisteistä. Nuorten luokan mestaruus ratkesi kauden viimeistä edellisessä osakilpailussa, kun vasta 14-vuotias Tuukka Kauppinen ajoi vakuuttavaan luokkavoittoon. Laukaasta kotoisin oleva Kauppinen löi vastustajilleen luun kurkkuun heti avauspätkällä ajettuaan pohja-ajan yli puolen minuutin marginaalilla.

Jos kuva ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

Askola Granit -rallin yleiskilpailun tulokset:

1. Riku Tahko     Hyundai 19.34,8
2. Jari-Matti Latvala Toyota  +11,4
3. Kalle Markkanen  Skoda   +14,2
4. Jari Huuhka    Skoda   +33,7
5. Jussi Lindberg   Ford   +34,9
6. Arto Soininen   Ford   +45,6
7. Sakari Vierimaa  VW    +59,3
8. Kim Niemi     Mitsu  +1.03,9

Lue myös nämä

 • Uusimmat