Quantcast

Jari-Matti Latvalalla huolenaihe ennen kotikonnuilla ajettavaa SM-rallia – ”Se minua vähän harmittaa”

Toyotan WRC-tallin päällikkö Jari-Matti Latvala hyppää jälleen itsekin ralliauton puikkoihin tulevana viikonloppuna.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Latvala kisaa kotikonnuillaan Pohjanmaan SM-rallissa, jonka keskuspaikkana toimii Seinäjoki. Latvalan muistot kotikisasta ei ole kaikista ruusuisimmat, mutta mies lähtee silti positiivisin mielin matkaan Toyota Celicallaan. Latvalan kartturina toimii Sami Pajarin rinnalta paremmin tuttu Enni Mälkönen.

– Kaksi viimeistä vuotta on kotikisa jäänyt kesken. Tuntuu näköjään vaikealta päästä kotirallia maaliin asti, mutta jospa se tänä vuonna onnistuisi, Latvala naureskeli Rallit.fille.

– Kiva on ehdottomasti päästä ajamaan. Viime vuonna meillä oli aika vaikea ralli Pohjanmaalla. Oli kaikenlaisia ongelmia ja lopulta piti keskeyttää. Nyt haluaisin ehjän kilpailun ja päästä nauttimaan ajamisesta.

Latvala on kiireidensä lomassa virittänyt Celicaansa Tuurin pajallaan. Toyotan tallipomo on tänä vuonna kurvaillut vasta yhden kisan, kun mies pokkasi voiton Kuhmoisissa Historic Rally Trophy -sarjan osakilpailussa.

– Olemme tehneet töitä auton kanssa ja toivottavasti se on tullut paremmaksi. On mielenkiintoista nähdä, miten kisa lähtee menemään.

Yksi asia kuitenkin mietityttää Latvalaa Pohjanmaa-rallin kynnyksellä. Latvala joutunee kurvailemaan SM-rallin kahdeksan erikoiskoetta melko syvissä ajourissa.

– Muuten lähden kisaan hyvillä mielin, mutta aika iso lähtönumero minulle on laitettu. Olisin halunnut vähän lähemmäksi kärkeä, mutta nyt lähdetään sitten kaksi tuntia muiden perään lähtönumerolla 104. Se minua vähän harmittaa, mutta nyt ne luokat ovat näin laitettu, Latvala kertoi.

Pohjanmaan SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana kahdella erikoiskokeella. Lauantaina ajetaan kuusi erikoiskoetta. Erikoiskoekilometrejä kertyy vajaat 107.

Kuuntele alta Rallit.fin Rallipodin tuore jakso. Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi seurantaan ja tilaukseen!

Lue myös nämä

  • Uusimmat