Quantcast

Jari-Matti Latvala yllätti, ajaa kilpaa 24 tunnin ratakisassa Japanissa

Toyotan rallitallin päällikkö Jari-Matti Latvala tekee uuden aluevaltauksen osallistumalla japanilaiseen Super Taikyu -sarjan 24 tunnin kisaan Fujissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kilpailu järjestetään Fujin moottoriradalla kesäkuun 4.-5. päivä. Latvala on mukana Toyotan ORC ROOKIE Racing -tiimissä, joka kilpailee GR Corolla H2 Concept -vetyautolla.

Latvala on osa kuuden kuljettajan tiimiä. Suomalaisen lisäksi tallissa ajavat WRC-kuski Takamoto Katsutan isä Norihiko Katsuta sekä Masahiro Sasaki, Hiroaki Ishiura, Yasuhiro Ogura ja perinteisellä Morizo-salanimellä mukaan ilmoitettu Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda.

– Seurasin viime vuonna Portugalin rallin aikaan Fujin kisaa ja minusta oli uskomatonta, kuinka Toyota toimi sarjassa hiilineutraalisti. Kuulin Kamui Kobayshilta (WEC-sarjan mestari), että vetyautolla saa ihan saman fiiliksen kuin bensa-autolla ja halusin päästä kokemaan sen itse. Nyt minulla on siihen mahdollisuus, Latvala kommentoi.

– Nyt pääsen kokeilemaan itse, mitä hiilineutraali moottoriurheilu on ja pääsen jakamaan sen kokemuksen koko maailmalle ja erityisesti Euroopassa. Haluan myös nähdä, mikä vetyteknologian potentiaali on ralliautoja ajatellen. Olen todella onnellinen, että Akio kutsui minut mukaan.

Super Taikyu -sarjassa kisataan automalleilla, jotka valmistajilta pitää löytyä myös katumalleina. Kausi starttasi Suzukassa maaliskuussa. Kalenterissa on yhteensä seitsemän osakilpailua, joista kesäkuun alun Fujin kisa on ainoa 24 tunnin koitos.

Lue myös nämä

  • Uusimmat