Jari-Matti Latvala ylisti MM-rallin superyllättäjää: ”Olemme laittaneet nimen ylös mutta…”

Latvialainen Martins Sesks on leipomassa melkoista sensaatiota Puolan MM-rallissa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Sesks sai mahdollisuuden Puolassa kilpailla M-Sport Fordin Rally1-autolla ensi kertaa urallaan ja on vastannut uskomattomalla tavalla huutoon.

Sesks ajaa Ford Puman Rally1-autoa, missä ei ole ollenkaan hybridiyksikköä. Hybridiyksikön tilalle on laitettu lisäpaino, joten autosta ei irtoa yhtä paljon tehoa kuin muista Rally1-kilpureista.

Sesks on rallin yleiskilpailussa sensaatiomaisesti viidentenä ennen rallin päättävää sunnuntaipäivää.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala sanoi lauantaina suoraan, ettei hän olisi uskonut latvialaisen yltävän näin hyvään suoritukseen. Toyotan pilttuussa Sesksin suoritukset otettiin ilolla vastaan. Hyvästä syystä.

– Me tuuletettiin, kun hän onnistui pitämään Thierry Neuvillen takanaan sekunnin kymmenesosalla. Ne olivat kaksi tärkeää pistettä meille!, Latvala iloitsi Rallit.fille.

Sesks pystyi siis auttamaan Toyotaa, mutta Latvala oli nuoren latvialaisen puolesta muutenkin iloinen ja hyvin vaikuttunut hänen suorituksestaan.

– Ajattelin, että ilman hybridiä ero olisi isompi. Toki hybridin merkitys tällaisessa kilpailussa on pienempi kuin teknisessä kilpailussa, Latvala mietti.

Puolassa mennään kovaa ja mutkia on vähemmän kuin monessa muussa kilpailussa. Tämä luonnollisesti vähentää myös hybridin merkitystä.

– Täällä ne jarrutukset ovat lyhyempiä kuin vaikkapa Sardiniassa, missä on pidempiä jarrutuksia ja sen jälkeen tulee suora, missä sinä pystyt heti käyttämään sen. Täällä sellaisia ei tule, Latvala selvitti.

– Hän on ajanut todella hyvin ja hän onnistui pitämään Neuvillen takanaan. Se on todella kova suoritus, Latvala hehkutti.

Sesks on noussut kertaheitolla rallin kuumaksi nimeksi. Toyota on tietysti kiinnostunut kaikista lupaavista kuljettajista, mutta tämä kala taisi nyt päästä karkuun.

– Kyllä me olemme ottaneet jo hänen nimensä ylös, mutta luulenpa, että Ford on laittanut jo vähän enemmän, Latvala naurahti.

Lue myös nämä