Jari-Matti Latvala vertasi itseään Kalle Rovanperään – huima arvio: ”Ihan rehellisesti voin niin sanoa”

Kalle Rovanperä on tuomassa jälleen yhtä palkintosijaa Toyotalle.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

MM-sarjaa johtava suomalaistähti on Sardinian osakilpailussa kolmantena ennen sunnuntain neljää erikoiskoetta. Rovanperän vauhti ei ole riittänyt kärjen kyytiin, mutta puolustava mestari on silti ottamassa jälleen komeaa pistepottia.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala hehkutti nuoren miehen kypsyyttä.

– Kallella on ollut vähän vaikeampi kilpailu. Se pitää kuitenkin muistaa, että jos haluaa sarjassa pärjätä, niin pisteitä on otettava koko ajan. Näin niitä saa, kun malttaa. Vaikka ei olisi paras päivä, pitää ajaa järkevästi ja ottaa pisteet, mitä otettavissa on. Sieltä hän on noussut ja nyt pitää vain huominen päivä selvitä läpi, Latvala sanoi.

Rovanperä osoitti taas huimaa malttia 22-vuotiaana. Samanikäisenä tallipäällikkö Latvala olisi kenties sortunut yliyrittämiseen, vai kuinka?

– No kyllä, ihan rehellisesti voin niin sanoa. Nyt pitää kuitenkin muistaa, että Kallelta on ollut myös kypsempää ajoa kuin (Sebastien) Ogierilta, kun katsoo vesihautoja ja muita juttuja. Moninkertainen maailmanmestari sortui hänkin vähän virheisiin, Latvala naurahti.

Latvala viittasi siihen, että Sardinian MM-rallia johtanut Ogier ajoi ulos kilpailun kärkipaikalta lauantai-iltapäivänä.

Kuuntele alta Rallit.fin tuorein Rallipodi! Jaksossa äänessä on muun muassa Teemu Suninen, joka on lähellä huippupestiä rallin MM-sarjassa Voit kuunnella jakson myös Spotifyssä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Erot kärkeen olivat jo ennen lauantain iltapäivän lenkkiä venähtäneet niin suuriksi, että Rovanperä päätti varmistella kovassa vesisateessa.

– Vähän tylsää se oli, kun tiesi, että käytettyä rengasta on alla huomista ajatellen. Monilla kärjessä kilpaa ajavilla oli vähän parempaa pyörää alla. Ei siinä oikein ollut mitään tehtävissä kuin katsella, mitä tapahtuu, Rovanperä virkkoi.

Rovanperä viittasi rengasvalinnoilla sunnuntain Power Stage -erikoiskokeeseen. Koska ajamalla Hyundain kaksikkoa Thierry Neuvillea ja Esapekka Lappia ei enää kiinni saa, on Rovanperä kääntänyt energiansa päätöspätkälle, jonka voitosta palkitaan viidellä MM-pisteellä.

– Ihan mielenkiintoinen päivä on luvassa. Varmasti sataa huomennakin ainakin ennusteen mukaan. Pari aika lyhyttä pätkää siellä on, mutta Powerissa on sitten enemmän ajamista. Sen näkee sitten, mikä on fiilis ja miten auto toimii sekä missä kunnossa pätkä on. Paljon on siitä kiinni loppujen lopuksi, mikä on keli. Mennään ihan fiiliksen mukaan, Rovanperä suunnitteli.

Rovanperä oli lauantaina ainoa Toyota-kuski, jolla ei ollut ongelmia vesihautojen ylityksissä.

– Malttia siinä pitää varmaan olla jonkun verran. Kaikilla muilla autoillamme oli vesihautojen kanssa ongelmia. Pitää vain malttaa mennä tarpeeksi nätisti, Rovanperä ohjeisti.

Katso alta kooste Sardinian MM-rallin lauantai-iltapäivän tapahtumista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat