Jari-Matti Latvala varmuudella mukana Ruotsin MM-rallissa – kartturina Toyotan toinen ex-kuski

Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Rallin MM-sarjan kautta aikain kokenein kuljettaja Jari-Matti Latvala on ilmoittautunut mukaan helmikuussa ajettavaan Ruotsin MM-ralliin.

Latvala jäi viime kauden päätteeksi työttömäksi Toyotan tallista, mutta suunnittelee parhaimmillaan jopa viiden rallin ohjelmaa täksi vuodeksi. Ruotsin ralli lukeutuu tuurilaisen lempikisoihin ja mies on voittanut kilpailun neljä kertaa.

Latvalan nimi löytyy Ruotsin MM-rallin ilmoittautuneiden listalta. Kartanlukijana omakustanteisesti kisaan osallistuvalla Latvalalla toimii Toyotan toinen ex-kuski Juho Hänninnen. Punkaharjulainen ajoi Toyotan tehdaskuskina tallin debyyttikaudella 2017 ja oli Yaris WRC:n ratissa myös viime kesän Sardinian rallissa.

Hänninen on toiminut Latvalan kartturina aiemminkin, mutta pienemmissä kisoissa. Parivaljakko on nähty yhdessä Toyota Celicalla Peurunka-rallissa, Autopirtti-rallissa, Pohjanmaa-rallissa sekä SM Teijotalot -rallissa.

MM-ralleissa Latvalan kartanlukijana on aiemmin toiminut Miikka Anttila. WRC-karttureiden kokenein nimi on kuitenkin lukemassa ainakin tammikuussa rallilupaus Eerik Pietarisen nuotteja legendaarisessa Tunturirallissa. Kaksikko osallistuu kisaan TGS Worldwiden Skoda Fabia R5 Evolla.

Ruotsin rallin osallistujalistalta löytyy vasta kahdeksan kuljettajaa. Heidän joukossaan ovat koko Hyundain tehdastiimin kolmikko Ott Tänak, Sebastien Loeb sekä Thierry Neuville.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö