Quantcast

Jari-Matti Latvala tyrmäsi Toyotan WRC-tallia koskevat huhut

Toyotan rallitiimin päällikkö Jari-Matti Latvala ei myönnä, että japanilaisvalmistaja kehittelisi autoa myös MM-sarjan pienempiin luokkiin.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjaan kaudeksi 2017 palannut Toyota on kilpaillut MM-sarjassa vain kuninkuusluokassa omalla tehdastiimillään. Talli on pitänyt majaansa koko ajan Keski-Suomessa.

Rallit.fi kuuli huhuja, että Toyotan pajalla oltaisiin entistä lähempänä myös Rally2-auton valmistumista. Tuolla kilpa-autolla ajettaisiin WRC2-luokassa, jota on viime vuodet dominoinut Skoda sekä kovaa vastusta antaneet muun muassa Citroen, Volkswagen, Ford ja Hyundai.

Tallipäällikkö Latvala oli varsin vaitonainen asiasta. Onko koko projektia edes olemassa?

– No valitettavasti en voi mitään vahvistusta antaa. Totta kai me olemme sitä miettineet ja paljon puntaroineet. Olemme katsoneet sitä vaihtoehtoa ja meillä olisi hyvä siviiliauto sitä varten, mistä sitä voitaisiin työstää. Viimeistä silausta ei ole kuitenkaan Japanista saatu projektille, että lähdetäänkö sen kanssa etenemään vai ei. Sitä ei ole vielä päätetty, Latvala väittää Rallit.fille.

Lähteiden mukaan Toyotan työpajalla Jyväskylän Jyskässä olisi jo purettu ja kasattu kaikkien kilpailijatiimien Rally2-autot oppimistarkoituksessa, ja uusi prototyyppi Yaris Rally2 -autosta olisi jalkeilla lähiviikkoina. Protyypistä valmiiseen kilpa-autoon kestää toki vielä vähintään vuosi.

Latvala tyrmää nämä puheet.

– Kyllä se on aika tuulesta temmattua. Ei meillä missään nimessä ole autoa olemassa.

Viime vuonna Latvala kertoi, että Jyväskylässä on alettu tehdä selvitystyötä Rally3-auton kehitystä varten. Kyseisessä luokassa auto on olemassa tällä hetkellä vain M-Sport Fordilla. Isompi ja tärkeämpi markkinarako olisi olemassa huomattavasti kilpailukykyisemmissä Rally2-luokituksen sarjoissa.

Lue myös: Huhut kiihtyvät: Toyotan suunnitelmiin muutos, mutta tiimiltä tulossa uusi ralliauto?

Lue lisää: Jari-Matti Latvala kommentoi Toyota-huhuja: ”Virallista päätöstä ei ole tehty”

Lue myös nämä

  • Uusimmat