Jari-Matti Latvala tyrmäsi huhut: ”Ei siitä ole ollut puhetta”

Toyotan rallitiimin huhuttiin laajentavan asiakastoimintaansa.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Huhujen mukaan Toyota olisi alkanut rakentamaan asiakkailleen myös Rally3-luokan autoja. Japanilaistiimi toi täksi kaudeksi Rally2-auton markkinoille ja sen osalta kysyntä on ollut suurta.

Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala vahvisti kuitenkin Rallit.fille, ettei tiimi suunnittele tuovansa markkinoille Rally3-autoja.

– Ei siitä suuremmin ole ollut puhetta. Kyllä me panostamme nyt tuohon Rally2-autoon, Latvala vahvisti.

Rally3-auton rakentamista on toki suunniteltu jossain vaiheessa, mutta sitten aikeista päätettiin luopua.

– Rally3 ei juuri nyt ole vaihtoehto. Ihan alkuun kun Toyota mietti tätä asiakasautoa, niin silloin oli puntarointia Rally2:n ja Rally3:n välillä. Rally2-auto oli sitten se, mihin Toyota halusi panostaa, Latvala jatkoi.

Toyotan uusi Rally2-auto on toistaiseksi ollut menestystarina. Tallin autolla on pystytty kilpailemaan tosissaan WRC2-luokassa hyvistä sijoituksista Skodaa vastaan. Tästä hyvänä esimerkkinä käy toukokuun ja kesäkuun vaihteessa ajettu Sardinian MM-ralli, missä Sami Pajari ajoi ensimmäisen luokkavoiton.

Auto on todettu kilpailukykyiseksi ja se on sitä myöten herättänyt myös kiinnostusta laajalti.

– Tilanne on todella hyvä ja olen tosi tyytyväinen siihen. Kysyntää on ollut todella paljon ja Rally2-autoja on valmistettu kahden ja kolmenkymmenen väliin. Todella paljon on ollut kysyntää ja lista on aika pitkä, Latvala paljasti.

– Eiköhän tämä vuosi mennä niin, että koko ajan rakennetaan autoja asiakkaille. Ei ne varastoon jää lojumaan, tallipomo jatkoi.

Rally2-autojen valmistaminen asiakkaille on pitänyt Toyotan väen kiireisenä läpi vuoden. Ongelma on kuitenkin vain positiivinen.

– Tässä lajissa on tietysti myös se puoli, että kun kovaa ajetaan, niin sitten niitä vahinkojakin sattuu ja niitä autoja saattaa tuhoutua. Kun niitä autoja menee, niin niitä täytyy koko ajan tietysti rakentaa lisää ja lisää. Kiirettä on pitänyt sen suhteen ja se on pelkästään hyvä asia, Latvala myhäili.

Lue myös nämä

  • Uusimmat