Quantcast

Jari-Matti Latvala sai tunteikkaan viestin Toyotan isolta pomolta

Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala
Akio Toyoda ja Jari-Matti Latvala. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda riemuitsi japanilaisen autonvalmistajan menestyksestä viime viikonloppuna ajetussa Suomen MM-rallissa.

Toyota-kuljettaja Elfyn Evans ajoi voittoon Keski-Suomen sorateillä ja piti elossa haaveensa tämän kauden mestaruudesta. Samalla varmistui se, että Toyota-kuski pääsee juhlimaan kauden päätteeksi kuljettajien maailmanmestaruutta. Vain Sebastien Ogierilla ja Evansilla on enää saumat MM-titteliin.

Toyota on entistä tiukemmin kiinni myös valmistajien mestaruudessa. Tiimillä on 61 pisteen etumatka Hyundaihin, kun vain kaksi osakilpailua on ajamatta.

– Suomen MM-ralli järjestetään Jyväskylässä, missä sijaitsee tiimimme päämaja, joten tämä on todellinen kotikilpailumme. Japanin MM-ralli on peruttu, joten me todellakin halusimme voittaa tämän rallin, Akio Toyoda kertoi tiedotteessa.

Toyoda lähetti tunteikkaan viestin myös tallipäällikkö Jari-Matti Latvalalle, jonka kanssa Toyotan pääjohtaja on aiemmin jakanut unohtumattomia hetkiä.

– Ajattelin palkintojenjakoa, jossa seisoin rinnallasi kolme vuotta sitten Suomessa. Olit ensimmäinen henkilö, jota ruiskutin Ottilta (Tänak) saamallani pullolla. Olin niin iloinen, kun sain seisoa podiumilla kanssasi.

– Nyt sinä olet johtotehtävissä, joten emme enää välttämättä pääse samalle palkintokorokkeelle yhdessä. Mutta odotan innolla sitä, että pääsen jälleen työskentelemään kanssasi kilpailupaikalla. Toivon todella paljon, että se päivä tulee pian. Voimme sitten neuvotella, kumpi meistä kiipeä podiumille, Toyoda veisteli.

Toyotalla on mahdollisuus varmistaa unelmoimansa tuplamestaruus ensi viikolla ajettavassa Katalonian MM-rallissa.

– Kautta on jäljellä enää kahden osakilpailun verran. Tiimi puhaltaa yhteen hiileen Jari-Matin johdolla ja selviytyy loppuun saakka. Toivon, että fanimme ja koko tallimme voivat hymyillä leveästi kauden lopussa, Toyoda sanoi.

Katso alapuolelta Suomen MM-rallin päätöspäivän parhaat palat. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,389240″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat