Jari-Matti Latvala sai tallipäälliköltä nuhteita uran ensimmäisen voiton jälkeen – ”Katon vaihtaminen on aika kallista hommaa!”

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Wikipedia Commons
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Jari-Matti Latvala pitää edelleen hallussaan rallin MM-sarjan kautta aikain nuorimman osakilpailuvoittajan titteliä. Tuurilainen juhli Ruotsin MM-rallissa voittoa vuonna 2008 ollessaan 22 vuoden ja 313 päivän ikäinen.

Latvalalla oli reilu johto ennen päätöspäivää, mutta ennen viimeistä erikoiskoetta järkyttävän suuri jännitys hiipi puseroon.

– Tuttu tunne valtasi kehon. Totaalinen jännitys melkein lamaannutti minut. Jalat ja kädet menivät hyytelöksi, enkä ollut varma pystynkö enää ajamaan, koska oloni oli täysin flegmaattinen.
Tutiseva kehoni rauhoittui hieman, kun pääsin liikkeelle. Jouduin tekemään kaikkeni, että ajatukseni pysyivät kiinni rallissa, Latvala muistelee tuoreessa Riikka Smolander-Slotten kirjoittamassa Jari-Matti Latvala – Elämän erikoiskoe -kirjassa (Otava).

– Onneksi Miikka (kartanlukija Anttila) pysyi rauhallisena eikä lähtenyt mukaan hermoiluun. Edessä oli enää viimeinen risteys, jonka jälkeen tulivat vielä S-mutkat. Tiesin, että maali oli todella lähellä eikä mikään voisi estää ykkössijaani. Kun ylitin maaliviivan, olin hurmiossa. Minut valtasi onnen tunne ja suunnaton energia, fiilis oli sanoin kuvaamaton, Latvala jatkaa.

Uran ensimmäinen voitto oli herkkä hetki myös isä Jari Latvalalle.

– Valtava lauma toimittajia tuuletti maalissa, kun isäni hyppäsi esiin väkijoukon takaa. Isällä oli silmät kyynelissä, enkä ollut koskaan nähnyt häntä niin onnellisena, Jari-Matti Latvala herkistelee kirjassa.

– Kyllä sä oot kova jätkä. Sä olet tosi kova jätkä! isä-Latvala puolestaan hihkui itkien.

Voiton varmistuttua Latvala ja kartanlukija Anttila hyppäsivät kilpurinsa katolle tuulettamaan. M-Sport Fordin talousongelmat ovat tällä kaudella olleet tapetilla, mutta ylimääräistä rahaa ei ole aiemminkaan ollut haaskattavaksi.

– Se on Jari-Matti sellainen juttu, että älä mene auton katolle, kun seuraavan kerran voitat. Hyväksyn tempauksen, koska voitit ensimmäistä kertaa, mutta jatkossa jätä väliin. Katon vaihtaminen on nimittäin aika kallista hommaa! tallipäällikkö Malcolm Wilson totesi tuolloin.

 

 

Lue myös nämä