Jari-Matti Latvala sai edes pientä lohtua

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan Jari-Matti Latvalan vaisu kausi rallin MM-sarjassa sai jatkoa Portugalissa viikonloppuna.

Latvala keskeytti jo alkumetreillä perjantaina, mutta jatkoi lauantaina Ralli2-säännön turvin. Sen jälkeen kilvanajo oli kuitenkin ohi ja kyseessä oli pelkästään opintomatka tuurilaiselle.

– Ei tämä kyllä mikään superviikonloppu ollut. Jos lähdetään positiivisista asioista liikenteeseen, niin olen oppinut ajamaan tällä autolla säästeliäästi. En laittanut autoa niin lujille ja se kesti nämä pari päivää, Latvala summasi Rallit.fille.

– Lauantai oli tosi hyvä päivä ja siellä saatiin hyviä aikoja, vaikka lähtöpaikka ei ollut paras mahdollinen. Vähän liian jäykällä autolla lähdin sunnuntaina liikenteeseen, eikä oikein ollut pitoa. Ei se kuitenkaan olisi Power Stagella mitään vaikuttanut, sillä takana tulleet olivat ihan omassa vauhdissaan. Ei sieltä ollut mitään mahkuja saada pisteitä.

Latvala on keskeyttänyt kolme rallia peräjälkeen ja mies pohtii ennen seuraavaa rallia tarkasti, mitä ajotyylissä pitää muuttaa. Portugalissa Latvala sentään sai kaksi täyttä ajopäivää, joten Sardinian MM-ralliin on helpompi lähteä.

– Positiivista on, että sain kilometrejä. Kyllä se vaan tuntuu, kun oli kaksi periaatteessa ajamatta jäänyttä kisaa alla, niin ei vaan ajorytmiä oikein ole. Rutiini katoaa, eikä oikein tunne pidon rajaa. Nyt on parempi lähteä seuraavaan kisaan, Toyota-kuski sanoi.

Myös Yaris WRC:n säätöjen suhteen Latvala koki kehittyneensä.

– Näillä jäykillä säädöillä menee hienosti nopeaa tietä ja kun on pitoa kuten perjantaina ja lauantaina. Sunnuntaina, kun oli oikein hiekkaista ja huono vetopito, nämä olivat väärät säädöt. Perä ei oikein pysynyt tiessä.

– Pitää vain malttaa tulla jousituksessa alaspäin ja ajaa tällaisissa olosuhteissa pehmeämmällä autolla. Saatiin hyvää oppi Sardiniaa ajatellen, Latvala päätti.

Lue myös nämä